Koji nas sportski događaji očekuju u 2023. godini: Radost nam "garantuju" Novak Đoković i odbojkašice, a gledaćemo i rukometaše na SP 1foto EPA-EFE/KIERAN GALVIN

U januaru će pažnju svetske sportske javnosti zaokupiti čuveni Australijan Open koji se igra u drugoj polovini meseca (od 16. do 29.), dok će u u prvom mesecu nove godine početi i nova sezona WRC, a prvi trkački vikend je na programu od 19. do 22. u Monte Karlu.

Na samom početku godine ćemo pratiti i Svetsko prvenstvo u rukometu koje se igra u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. januara.

Muška rukometna reprezentacija Srbije započeće takmičenje u Katovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom. U okviru grupe E odmeriće još i snage sa selekcijom Nemačke 15. januara, kao i sa Katarom dva dana kasnije.

U februaru će se sa nestrpljenjem iščekivati Superboul koji se igra na State Farm stadionu u Glendeju u Arizoni, domu Arizona Kardinalsa. Meč je na programu 12. februara.

Mart će biti u znaku auto-moto sporta. Početak sezone Formule 1 zakazan je za 5. mart u Bahreinu, dok je start sezone Moto GP planiran za 26. mart u Portugala.

U aprilu ćemo s nestrpljenjem čekati početak plejofa u NBA ligi 15. aprila, ali ćemo sa uživanjem pratitit i draft u NFL koji će s eodržati od 27. do 29. aprila.

Maj je rezervisan za fudbal, odnosno za finale Lige Evrope koje se igra na Puškaš Areni u Budimpešti, 31. maja.

Takođe će javnost zanimati dešavanja sa Rolan Garosa koji se igra od 28. maja do 10. juna.

Sedmog juna se na Fortuna Areni u Pragu igra finele Lige Konferencije, a tri dana kasnije je na programu finale Lige šampiona čiji je domaćin Instanbul.

U junu je na programu i Evropsko prvenstvo za košarkašice od 15. do 25. juna koje se održava u Izraelu i Sloveniji.

Za sam kraj meseca nam ostaje čuveni NBA draft 22. juna.

Jul će u potpunosti biti u znaku Vimbldona koje se igra od 3. do 16. jula.

U avgustu i septembru nas očekuje nekoliko sportskih događaja.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice se igra od 15. avgusta do 3. septembra, a domaćini su Italija, Belgija, Estonija i Nemačka.

Poslednji Gren slem u sezoni, čuveni US Open, se igra od 28. avgusta do 10. septembra, a sedmog septembra počinje nova sezona u NFL-u.

Za sam kraj godine ostaje nam Svetsko prvenstvo za rukometašice. Domaćini su Švedska, Norveška i Danska, a igra se od 30. novembra do 17. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari