Kokeza i Muslin, jedan na jedan 1Foto: STARSPORT

Došlo je vreme za presecanje Gordijevog čvora u „slučaju Slavoljub Muslin“.

I to na najdirektniji način – na današnjem sastanku predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze i čoveka pod čijom komandom se naša A reprezentacija kvalifikovala za Svetsko prvenstvo sledećeg leta u Rusiji, uz prisustvo sportskog direktora Gorana Bunjevčevića, čija glava takođe „visi o koncu“.

Prvi čovek FSS prošle nedelje nije ni demantovao ni potvrdio glasine o razlazu sa iskusnim stručnjakom, ali mu je putem medija spočitao problematičan kvalitet igre Orlova, naročito u finišu mundijalske trke, forsiranje defanzivne formacije i u vezu s tim marginalizovanje kreativnih i ofanzivnih igrača poput Adema Ljajića, uporno ignorisanje odličnih partija Sergeja Milinkovića-Savića u Laciju, mali broj članova mlade selekcije priključenih seniorskoj postavi, kao što je recimo Andrija Živković… Dakle, stvari koje duboko zadiru u trenersku slobodu i integritet (bilo kog) šefa stručnog štaba, čije je postavljanje na vruću selektorsku klupu Kokeza do juče smatrao jednim od svojih najvećih funkcionerskih uspeha, jer ga je (na sva usta se hvalio) sam postavio na sadašnju funkciju. A da ni tada ni sada nije javnosti otkrio na koji vremenski period je omeđena saradnja, da li do završetka kvalifikacija ili do kraja SP, od kojeg će Muslinovi poslodavci zaraditi najmanje 10 miliona evra i imati materijala za lično šepurenje, s obzirom da su u vreme prošle upravljačke garniture propuštena tri Evropska i jedno Svetsko prvenstvo.

Muslin je u međuvremenu samo odglumio zbunjenost zakulisnim radnjama u FSS, praveći se da ne zna ko i zašto planira ili makar razmišlja da ga smeni (od čelnika FSS ili iz državnog vrha, jer ovde je sve politika), a kroz medije protežira Dragana Stojkovića Piksija kao njegovog naslednika, dok je drugi Kokezin kadar Bunjevčević izabrao ćutanje do konačnog epiloga. Bilo kako bilo, moguća su samo dva scenarija. Ili će svi zajedno izaći pred novinare kao srećna porodica i gordo podeliti packe zlonamernicima koji su pokušali da ih posvađaju ili će u glas saopštiti kako Muslin ima preča posla, umoran je ili bi da se što pre vrati klupskoj karijeri, ali je, eto, večno zahvalan na pruženoj šansi da kao selektor učini veliku stvar za srpski fudbal, jer plasman ovakve zemlje na Mundijal to svakako jeste.

Svako odlaganje bilo bi kontraproduktivno, jer će vreme brzo proleteti do starta SP 14. juna, a već sledećeg meseca dolaze prve test utakmice, sa Kinom (10. novembar) i Južnom Korejom (14. novembar), koje su prilika da se popravi što ne valja ili probaju nove stvari i igrači. S Muslinom ili nekim drugim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari