Kokeza: Krstajiću ne treba mentor 1Foto: Starsport

Dileme više nema – Mladen Krstajić ostaje selektor Srbije. Posle najave potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenada Bjekovića, koji je prvi objavio da „Krstajić ostaje selektor, ali da dobija mentora na klupi u vidu nekog iskusnog trenera“, oglasio se i prvi čovek srpske „kuće“ fudbala.

Međutim, Slaviša Kokeza je praktično demantovao svog potpredsednika da selektoru ne treba mentor.

– Stvarno nisam pročitao tu informaciju i ne znam šta je ko objavio, ali da mislimo da je Mladenu Krstajiću potreban mentor, onda Mladen Krstajić ne bi ni bio selektor. Logično bi onda bilo da taj mentor bude selektor… Krstajić neće dobiti nikakvog mentora, a koga će uzeti u stručni štab za svog saradnika, to je već u njegovoj i nadležnosti potpredsednika Nenada Bjekovića i direktora Darka Kovačevića – rekao je Kokeza, a preneo Sportski žurnal.

On je naveo i da svako snosi deo odgovornosti za rezultat na Mundijalu, ali bez obrazloženja kako i na koji način.

– Svako nosi deo odgovornosti za to što se desilo u Rusiji. Ali, moramo da budemo svesni, i koliko god da nam je teško da kažemo, kad pogledamo istini u oči, da mi nemamo tim koji u ovom momentu može da dogura do završnice Mundijala. Da budemo potpuno precizni, uzmite sve naše igrače pojedinačno i vidite gde igraju… U Srbiji se najviše komentarisao uspeh reprezentacije Hrvatske, pogledajte gde igraju njihovi fudbaleri: za Barselonu, Real, Juventus… Mi smo u situaciji da u velikim ozbiljnim klubovima jedino igra Nemanja Matić za Mančester. Nemamo igrače u klubovima koji se takmiče u samoj završnici Lige šampiona i velikih takmičenja… – dodao je Kokeza.

Predsednik FSS je ocenio da je sam plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji bio veliki uspeh, a da je naredni cilj odlazak na Evropsko prvenstvo.

– Na žalost, grupu u Rusiji nismo prošli. Moje očekivanje je bilo da ćemo proći. U svakom slučaju mislim da je i sam plasman u Rusiju veliki uspeh za našu zemlju. Posle analize koju smo napravili, prinuđeni smo da uradimo i određene promene u reprezentaciji, izvršimo podmlađivanje i da se spremimo što bolje za Ligu nacija. To takmičenje menja prijateljske utakmice i mislim da tih šest utakmica treba da posluže da se uigra tim za kvalifikacije i za samo Evropsko prvenstvo. Naravno da treba da težimo ka tome da budemo prvi u grupi Lige nacija, ali prioritet našeg učešća je pre svega da se uigra tim za kvalifikacije i naravno da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo – naveo je Kokeza – zaključio je Kokeza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari