Korona pojačala konkurenciju 1Foto: STARSPORT

U nedostatku takmičarskih mečeva i neizvesnosti oko održavanja ono malobrojnih neotkazanih turnira do kraja sezone, profesionalni teniseri i teniserke na sve načine gledaju da nadomeste propušteno tokom višemesečne obustave ATP i WTA tura, pa se pojavljuju i tamo gde u normalnim okolnostima ili ne bi hteli ili ne bi imali vremena da nastupaju.

Kao što je slučaj sa Otvorenim ekipnim prvenstvom Srbije, koje počinje ovog vikenda u Beogradu, na čiju listu učesnika je pandemija kovida 19 upisala nekoliko naših seniorskih reprezentativaca, jednu reprezenativku iste kategorije, prvi muški reket Bosne i Hercegovine i žensku uzdanicu Bugarske.

Najzvučnije je ime Miomira Kecmanovića, jer je 47. igrač sveta pristao da brani boje teniskog kluba „Đukić“, čiji tim su izabrali i BiH zvezda Damir Džumhur (107) i najbolji domaći dubl igrač Nikola Ćaćić (59. na ATP listi parova).

Pored njih, na ovom šampionatu će učestvovati i Dejvis kup teniseri Srbije: za tim TK Crvena zvezda Danilo Petrović (157. na ATP listi), Viktor Trociki (184) i Miljan Zekić (514); za TK TAŽ Nikola Milojević (145) i Peđa Krstin (246). Svi oni, ali i mladi „lavovi“ poput Marka Miladinovića, Stefana Popovića, Marka Topa… boriće se za naslov prvaka države u konkurenciji seniora, razvrstani u 11 timova:  Crvena zvezda, Đukić, TAŽ, Spartak, Tipsarević, Agrimes, Player zone, Match point, Sajmište, Premium i STU Požarevac.

Kod dama „prvu tablu“ ovog šampionata drži članica TA Tipsarević, bugarska teniserka Izabela Šinikova (187. na WTA listi), sledi Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović (228) koja će braniti boje TK Novak, a uz Ivanu tim TK Novak čine i WTA igračice: Draginja Vuković (644) i Elena Milovanović (924).

Nastupiće  i dve najbolje juniorke Srbije Lola Radivojević (TK Novak) i Tijana Sretenović (TA Tipsarević), kao i osvajačice državnih titula u mlađem uzrastu.

Takođe razvrstanih u 11 timova: Novak, Player zone, Tipsarević, Haron, TAŽ, Spartak, Đukić, STU Elite, Dinamo, Dril i Fair play). Početak takmičenja u muškoj konkurenciji zakazan je za nedelju, a u ženskoj konkurenciji za dan kasnije.

Marej pesimista u vezi s US openom

Endi Marej je poslednji u nizu teniskih ljudi koji je javno izrazio sumnju da će se njegove najbolje rangirane kolege sa ATP listi pojaviti na Otvorenom prvenstvu SAD sledećeg meseca, gde sigurno nećemo gledati prvi ženski reket sveta.

– Odustajanje Ešli Barti… Mislim da ćemo videti još takvih situacija. Čuo sam da neki od tenisera iz samog vrha neće igrati. Očekujem da to i bude slučaj… Ako se ne osete dovoljno bezbedno i komforno da otputuju tamo i stave sebe i svoj tim u rizičnu situaciju, onda ih potpuno razumem… Kada dođemo u „mehur“, mislim da će biti okej. Više se radi o međunarodnom putovanju, mislim da sve to najviše zabrinjava“ – kaže nekada prvi a 129. teniser sveta iz Škotske o šansama da Novak Đoković i društvo dođu na US open i masters u Sinsinatiju pre toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari