Zvezda doživela šesti poraz za redom, Panatinaikos lako do pobede nad crveno-belima 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u “Areni” od Panatinaikosa rezultatom 89:76 (29:20, 22:21, 19:15, 19:20) u utakmici 30. kola Evrolige.

Gosti su u finišu prve četvrtine i početkom druge stigli do dvocifrene prednosti (32:20), a potom su je rutinski čuvali do kraja utakmice.

Polovinom poslednjeg perioda ekipa Janisa Sferopulosa spustila je minus na osam poena (73:65) i napad da eventualno uhvati rezultatski priključak, međutim, propustili su priliku, da bi u sledećem napadu Atinjana Grent pogodio trojku i obezbedio svom timu mirnu završnicu.

Posle šestog poraza za redom, Crvena zvezda ima učinak od deset pobeda i 20 poraza i nalazi se na 16. mestu na tabeli.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Davidovac i Nedović sa po 19 poena, Bolomboj je ubacio 11, dok je Teodosić u svom prvom meču posle finala Kupa Radivoja Koraća imao učinak od četiri poena i šest asistencija (0/3 za dva, 0/3 za tri) za 17 minuta u igri.

U ekipi iz Atine najefikasniji je bio Matijas Lesor sa 19 poena, Mitoglu i Slukas su dodali po 17, Nan 15, a Grant 12 poena.

Ekipa Janisa Sferopulosa imala je rezultatsku prednost do polovine prve četvrtine, da bi potom Mitoglu serijom poena doneo svom timu vođstvo koje „zeleni“ nisu ispustili do kraja.

Iako je Miloš Teodosić u pojedinim trenucima uspevao da poveže igru svog tima u napadu, crveno-beli su u prvoj četvrtini odigrali jako loše u odbrani i gosti su serijom trojki ovaj period završili sa čak 29 ubačenih poena.

Početkom druge četvrtine Panatinaikos je stigao prvi put do dvocifrene prednosti, a zatim lako kontrolisao utakmicu, bez obzira što je ekipa Janisa Sferopulosa znatno popravila igru u odbrani.

U finišu trećeg perioda gosti su posle poena Lesora stigli do najveće prednosti, od 15 poena razlike (67:52) i činilo se da crveno-beli doživeti ubedljiv poraz, međutim, ispostavilo se da je Zvezda u dva navrata imala šansu da finiš učini uzbudljivijim, ali su posle grešaka Nedovića „zeleni“ ponovo stizali do dvocifrene prednosti.

U narednom, 31. kolu crveno-beli igraju u “Areni” protiv Virtusa, a ovaj duel je na programu u petak 21. marta (19.00).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari