Oslabljena Crvena zvezda izgubila u Monaku, jedan Luka Mitrović nedovoljan za iznenađenje 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Monaka rezultatom 98:80 (25:17, 21:21, 23:22, 29:20) u utakmici 28. kola Evrolige koja je odigrana u Monte Karlu.

Crveno-beli su doživeli svoj 18. poraz u Evroligi u duelu u kojem su bili prežaljeni i pre početka jer su u Monte Karlo stigli bez petorice igrača.

Ipak, najviše zahvaljujući sjajnom Luki Mitroviću održavali su rezultatski priključak sve do finiša trećeg perioda, kada su njegov izlazak iz igre domaći iskoristili i za dva minuta stekli devet poena viška (69:60).

Meč je prošao u znaku Majka Džejmsa, koji je u 17. minutu utakmice ubacio svoj 13. poen i sa ukupno 4.457 u evroligaškoj karijeri pretekao Vasilisa Spanulisa na prvom mestu liste najboljih strelaca u modernoj istoriji ovog takmičenja.

Ekipa Janisa Sferopulosa je dobro ušla u duel sa protivnikom koji se nalazi u sjajnoj formi i koji je poslednji put u Evroligi izgubio 26. januara od Panatinaikosa u Atini.

Gosti su vodili do finiša prvog perioda (17:13), ali je Monako preokrenuo u poslednja dva minuta i do kraja četvrtine stekao čak osam poena viška (25:17).

U drugoj četvrtini domaći su zaigrali još čvršće u odbrani i njihova prednost je počela da raste, međutim, u 17. minutu Džejms je postigao poene za rekord i meč je na kratko bio prekinut.

Čini se da je to poremetilo ritam igre Monaka i košarkaši Zvezde uspeli su da zadrže rezultatski priključak do poluvremena.

Početkom nastavka, posle serije od 9-2, gosti su stigli na poen zaostatka (48:47), a zahvaljujući sjajnoj igri Luke Mitrovića, koji je do izlaska iz igre u 28. minutu već imao dabl-dabl učinak (16 poena i deset skokova) uspela je i da izjednači.

Izlazak kapitena crveno-belih iz igre domaći su iskoristili i do kraja treće četvrtine napravili prednost od devet poena (69:60).

Početkom poslednjeg perioda ekipa Saše Obradovića napravila je seriju od 11-4, stigla do vođstva od 16 poena razlike (80:64) i prelomila meč.

Do kraja su lako održavali visoku prednost, koja se popela na 22 poena viška kada je Majk Džejms poslednji put pogodio koš.

Amerikanac je bio i najefikasniji igrač meča sa 22 poena (1/7 za tri). dok su ga u njegovom timu pratili Moteijunas i Okobo sa po 14, Blosomgejm sa 12 i Hol sa deset poena.

U ekipi iz Beograda Luka Mitrović je ubacio 18 poena (9/11 za dva) i dodao deset skokova, Jago je postigao 16 (5/5 za dva, pet asistencija), Gidraitis 13, a Bolomboj je uz 12 poena imao i osam skokova.

U narednom, 29. kolu Evrolige Crvena zvezda u četvrtak 14. marta dočekuje Makabi u „Štark areni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari