Šuma i drvo: Da li je Dončić pre filigranskog dodavanja sa svoje polovine načinio kolosalnu grešku u koracima? (VIDEO) 1Foto: AP/Eric Gay

Posle pobede kod kuće protiv šampiona NBA lige Denvera pogotkom Kajrija Irvinga u poslednjoj sekundi levim horogom preko Nikole Jokića, Dalas je savladao i San Antonio u gostima (113:107).

Irving je bio najefikasniji na meču s 28 poena, a u pobedničkom timu ga je sledio slovenački as Luka Dončić sa 18, što je skromno za njegovo umeće (2-12 za tri), budući da je prvaku dao 37.

Imao je, ipak, tripl dabl (deset skokova, 16 asistencija). To mu je 18. učinak „trostruko-dvostruko“, njegov lični sezonski rekord (17 2019/20).

Jedna od asistencija bilo je i filigransko dodavanje sa svoje polovine na početku utakmice, na koje je Derik Džons zakucao loptu u koš.

Svi su oduševljeni Dončićevim savršeno odmerenim osećajem da s tolike udaljenosti pronađe saigrača u prst, ali ima i onih koji ukazuju na njegovu očiglednu grešku u koracima pre pasa, na koju su i sudije i protivnički tabor ostali nemi.

Dončić, kao da se šunja, načinio je dva koraka pre nego što je udario loptom u pod.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari