Kuzmić prebačen u Beograd, nema krvarenja u mozgu 1Foto: Twitter/ KK Crvena zvezda

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić u besvesnom stanju je danas prebačen u Beograd, doživeo je teške povrede glave i grudnog koša, ali nema krvarenja u mozgu, rekao je direktor Kliničkog centra Republike Srpske Vlado Djajić za N1.

„Primljen je sa povredama glave, praćenim prelomima kostiju lica i obe vilice, imao je povredu grudnog koša praćenu nagnječenjem pluća. Bio je u besvesnom stanju, ono što je dobro je da nema krvarenja u mozgu, niti preloma lobanje oko mozga. Dogovorili smo njegovo prebacivanje u Beograd sa kolegama iz Kliničkog centra Srbije, pošto se ipak radi o besvesnom stanju, da se prebaci u veću zdravstvenu ustanovu. Nadamo se da će se sve to dobro završiti“, rekao je Đajić za N1.

Saobraćajna nesreća, kada su se sudarila dva automobila, dogodila se rano jutros na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor.

U saopštenju Kliničkog centra Republike Srpske navodi se da je Kuzmić na aparatima za mehaničku ventilaciju, da je obavljena sva neophodna dijagnostika i započet terapijski tretman i napominje da su pacijenti u besvesnom stanju gotovo uvek životno ugroženi.

Podsetimo, košarkaški reprezentatovac Srbije i centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić doživeo je jutros tešku saobraćajnu nesreću.

„Crvena zvezda sa žaljenjem obaveštava srpsku košarkašku javnost da je u nedelju u jutarnjim časovima na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor centar našeg kluba i reprezentacije Srbije Ognjen Kuzmić doživeo tešku saobraćajnu nesreću“, navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda.

„Tom prilikom Ognjen je doživeo teške povrede glave i grudnog koša i zbog delikatnosti povreda u toku je njegovo hitno prebacivanje u Beograd“, dodaje se.

Zvezda je navela da će o daljem toku situacije infromisati javnost kada bude prikupila kompletne informacije vodeći računa o privatnosti Ognjena Kuzmića i delikatnosti situacije.

Kuzmić se nedavno iz Real Madrida vratio u Zvezdu, a na spisku je selektora Aleksandra Đorđevića za pripreme uoči početka Svetskog prvenstva u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari