Crvena Zvezda v Asvel LDLCFoto: STARSPORT (Arhiva)

Posle dramatičnog meča u Berlinu Crvena zvezda slavila protiv Albe.

Crvena zvezda je slavila prvu ovosezonsku gostujuću pobedu posle 45 minuta igre, protiv starog dužnika Albe u Berlinu – 87:82 (20:19, 17:21, 18:17, 20:18, 12:7).

Igralo se sa velikim oscilacijama na obe strane, sa tom razlikom da su “prazni minuti” Crvene zvezde bili nešto duži od Albinih. U tom ritmu je teklo prvo poluvreme, u kojem su Beograđani odlično krenuli, poveli su sa 5:0, ali je odmah domaćin preokrenuo, za rani tajm-aut Ivanovića (10:5).

Vodili su “albatrosi” i sa 17:8, ali je do kraja prve četvrtine Crvena zvezda bila izvrsna. Topili su šampioni ABA lige razliku, a posle trojke Nedovića u poslednjoj četvrtini ovog kvartala čak su i preokrenuli (20:19).

Nastavili su Beograđani u tom ritmu na startu druge četvrtine, uz odličnu igru u odbrani, ponovo su poveli sa pet poena razlike (26:21) i potom su stali. Alba je uspela da preokrene svojim najjačim oružjem, šutem za tri poena, sa dva vezana pogotka iza linije 6,75 brzo su poveli (27:26).

Do kraja prvog poluvremena eipe su uglavnom bile u egalu, ali je ipak Alba na odmor uspela da ponese tri poena prednosti (40:37). Početak drugog poluvremena mogao je skupo da košta crveno-bele. Nije funkcionisalo u napadu, ni odbrana nije bila na nivou većeg dela meča, a Alba je to iskoristila da stekne i maksimalnih osam poena prednosti (49:41).

Ulazak Luke Vildose, njegova trojka, potom i “dva plus jedan” vratili su crveno-bele u igru, a Beograđani su posle koša Dobrića pred kraj treće četvrtine uspeli i da izjednači (55:55). Početak poslednjeg kvartala doneo je brojne greške na obe strane, viđen je pomalo haotičan meč, ali svakako je bilo prilično uzbudljivo.

Ipak, neće “albatrosi”, iako se meč igra u Berlinu, biti apsolutni favoriti protiv Crvene zvezde, koja je još uvek na začelju tabele Evrolige. Iz prostog razloga, nemački predstavnik vezao je pet poraza u elitnom evropskom klupskom takmičenju, poslednji put slavio je protiv Panatinaikosa na domaćem terenu, pre više od mesec dana, 19. oktobra.

Osim u jednom trenutku, posle koša Ivanovića kad je Zvezda povela sa 65:64, prednost je bila na strani Albe. Četvrtom trojkom Smit je vratio razliku svom timu, a na drugoj strani očajna rešenja su imali Ivanović i Holand. I sve je to odmah još jednom, petom trojkom kaznio Smit, na četiri minuta pre kraja (70:65).

Posle tajm-auta Ivanović je poslao Holanda na klupu, ali je tada već bilo kasno, Alba je uhvatila ritam i otišla i na sedam poena viška (72:65). I tada se Zvezda vratila, trojkom Vildose uspela i da povede (75:74).

Zusman je ubacio samo jedno slobodno bacanje za izjednačenje (75:75), a na 17 sekundi do kraja Zvezda je imala napad za pobedu. Ali, Alba je imala dva “mala faula”. Prvi je načinila posle pet sekundi, drugi na 8,4 sekunde do kraja.

Toliko je tačno imala beogradska ekipa da iskreira koš za pobedu i to posle tajm-auta Ivanovića. Napad je išao na Nedovića, koji nije učinio isto što i u prethodnom evroligaškom susretu kad je srušio Asvel u “Pioniru”, ovoga puta lopta je posle njegovog šuta došla samo do prvog obruča, usledio je produžetak.

I tu je bilo mnogo oscilacija, Alba je vodila sa 80:77, ali je Zvezda izdržala i taj nalet nemačkog tima. A sva dva vezana koša Nedovića crveno-beli su na 47 sekundi do kraja imala četiri poena viška (85:81). Ispostavilo se da je to bio i kraj otpora Albe.

Izvor: Sportklub

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari