Košarkaši Partizana izgubili od Ankare u Evrokupu 1Foto: Evrokup

Košarkaši Partizana nastavili su da krupnim koracima ka provaliji posle šestog uzastopnog poraza, ovaj put u petom kolu Evrokupa na gostovanju protiv Ankare – 72:77.

Novi trener crno-belih moraće da čaroban štapić ili uslovno rečeno magijske moći ukoliko misli da trgne košarkaše Partizana iz rezultatske agonije.

Već je prva četvrtina na gostovanju u Turskoj zapečatila sudbinu srpskog kluba. Ankara je prvih deset minuta stekla prednost od čak 14 poena (28:14) koju je kasnije rutinski čuvala.

Partizanu je nedostajalo i zrno sreće, pošto je Keni Gebrijel ubacio prve tri trojke koje je šutirao. Odbrana crno-belih u prvom poluvremenu kao da nije ni postojala. Ti Džej Kembel, plejmejker Anakre, kao da je bio neuhvatljiv za sve košarkaše u crno-belim dresovima. Raspoložen u turskoj ekipi bio je i Vladimir Štimac, koji je takođe bio enigma za svoje zemljake.

Uspeo je pomoćni trener Partizana Aleksandar Matović, koji je ekipu preuzeo posle ostavke Nenada Čanka prošlog petka, da trgne svoj tim u drugom poluvremenu. Međutim, uprkos solidnoj igri bilo je prekasno za bilo šta. Ankara je dozvolila da joj padne tempo, ali nije dopustila da se pobeda ni u jednom trenutku dovede u pitanje. Rutinski je privela meč kraju, iako je u konačnom skoru bila bila za samo pet poena.

Nije crno-belima uspeo da pomogne ni to što je Vanja Marinković ubacio 28 poena. Dvocifren učinak imao je i Pejdž (14), dok je od ostalih još jedino Lendejl mogao da dobije pozitivnu ocenu sa osam poena i 14 skokova. Za Partizan debitovao Markus Braun, ali za 16 minuta na parketu nije pokazao praktično ništa, odnosno utopio se u sivilo cele ekipe. Za Ankaru su odlično odigrali Gebrijel (16), Kembel (12), Štimac (12) i Lendsberg (12).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari