Košarkaši Partizana samouvereniji posle plasmana u polufinale Superkupa ABA lige 1Foto STARSPORT

Tiho su košarkaši Partizana stigli u Laktaše na drugi po redu Superkup ABA lige.

Trener Nenad Čanak nije delovao ubedljivo na uvertiri četvrtfinalnog duela sa Mornarom, međutim posle solidne igre i plasmana u subotnje polufinale protiv Budućnosti, glavni protagonisti svojevrsne osvete Baranima kao da su ogrnuli plašt Supermena (77:91). Iako bez pomoći kapitena Veličkovića i Sija, Partizan je prekinuo niz od tri poraza u međusobnim mečevima sa Mornarom, najavivši da bi mogao večeras da servira duplu osvetu crnogorskim predstavnicima u Laktašima (18.00).

Budućnost je kao zvanični šampion ABA lige i ovosezonski evroligaš svakako favorit, međutim ako se pogleda način igre košarkaša Partizana na startu Superkupa evidentno je da će Beograđani imati argumenata da repliciraju Podgoričanima. Ostvarenih 27 asistencija pokazatelj je kolektivne igre i načina razmišljanja: Rade Zagorac je prednjačio u tome, smelo primenivši svoje individualne, ol-raund kvalitete, timskom uspehu. Povratnik u srpsku klupsku košarku još uvek nema rutinu pri samoj egzekuciji, s tim u vezi njegovih šest asistencija i isto toliko skokova i četiri ukradene lopte „vrednije“ su od devet postignutih poena.

– Zadovoljni smo što smo nakon dužeg vremena odigrali meč u kojem je publika bila na našoj strani i spremni ćemo dočekati polufinale. Ekipa je ambiciozno napravljena sa jezgrom mladih igrača i meni je posebno drago zbog toga. Sada je sve na nama da radom i upornošću vratimo Partizan tamo gde pripada – naveo je Zagorac, koji bi tokom sezone trebalo da predstavlja dobar tandem u bekovskoj liniji sa Vanjom Marinkovićem.

Zamenik kapitena ubacio je Mornaru 16 poena i na delu pokazao vrline koje bi trebalo da ga krase tokom predstojeće sezone: pouzdan šut sa distance (40 odsto za tri), malo izgubljenih lopti i forsiranje prodora kada protivnik kasni prilikom izlaska iz blokade.

– Ovo nam dosta znači, jer smo imali negativan skor do sada i ova predstava protiv uvek nezgodne ekipe Mornara nas je dosta podigla. Čeka nas polufinale u subotu i ako ponovimo ovakav pristup ne vidim zašto ne bismo igrali u finalu. Zbog toga smo i tu. Ovde smo uvek imali veliku podršku i ovo nam je dosta značilo. Kao da smo igrali u svojoj hali – pohvalio je Marinković i navijače Partizana u Laktašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari