Košarkaši Zvezde pobedili Panatinaikos 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/DS)

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Panatinaikos sa 78:73 (9:21, 26:11, 11:25, 32:16), u utakmici 23. kola Evrolige.

Zvezdu je predvodio Kevin Panter sa 24 poena, Stratos Perperoglu postigao je 12 poena, Vladimir Štimac devet, a Majkl Odžo, Dejan Davidovac i Bili Beron po osam poena.

U grčkom timu najefikasniji sa po 12 poena bili su Dešon Tomas i Jorgos Papajanis. Džimer Fredet dodao je 11 poena, a Nikos Papas 10.

Zvezda je loše počela utakmicu, postigla je samo devet poena u prvoj deonici i tek je u završnici poluvremena uspela da preokrene i na odmor ode sa tri poena razlike (35:32). Panatinaikos je u trećoj četvrtini imao 12 razlike (55:43) i bio je u vođstvu sve do tri i po minuta pre kraja. Tada je Vladimir Štimac doneo vođstvo Zvezdi poenom sa linije za slobodna bacanja za 66:65.

Zvezdu je u tim trenucima Kevin Panter držao u igri, dok je sa druge strane poene postizao Nik Kalates.

U završnici utakmice Bili Beron pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za 76:73, a u poslednjim sekundama Dešon Tomas promašio je „trojku“ za izjednačenje. Igrači grčkog tima napravili su prekršaj, a oba slobodna bacanja 0,3 sekunde pre kraja pogodio je Panter.

Zvezda će u 24. kolu u petak igrati na gostovanju u Rusiji protiv Himkija, a Panatinaikos će dočekati Zenit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari