Košarkašicama Srbije bronza na Evropskom prvenstvu 1Foto: FoNet/AP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na šampionatu Evrope, pošto je večeras u Beogradu u meču za treće mesto savladala Veliku Britaniju sa 81:55 (25:16, 15:17, 21:6, 20:16).

Ovim uspehom srpske košarkašice su nastavile niz dobrih rezultata na velikim takmičenjima, koji je počeo osvajanjem zlatne medalje na prvenstvu Evrope pre četiri godine i trećeg mesta na Olimpijskim grama u Riju 2016.

Podjednako je važno što je izboreno učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Danas je najavljeno da će se Košarkaški savez Srbije kandidovati za organizaciju jednog turnira, što bi znatno pomoglo našim košarkašicama.

U duelu protiv Velike Britanije nije bilo neizvesnosti ni u jednom trenutku.

Znalo se da je kvalitet na našoj strani, ali je postojala bojazan da li će reprezentativke Srbije uspeti da se, pre svega mentalno, oporave od poraza u polufinalu protiv Španije.

Ako je i bilo sumnje, ona je nestala čim je utakmica počela, jer su izabranice Marine Maljković od prvog minua nametule žestok tempo i već posle četiri minuta Srbija je imala prednost od devet poena, koju je čuvala do poluvremena.

Sve je rešeno u trećoj četvrtini, kada su košarkašice Srbije zaigrale još jače u odbrani i veoma brzo su stekle 20 poena prednosti.

U tih deset minuta Britanke su uspele da poentiraju iz igre samo dva puta, tako da je poslednja četvrtina bila prilika da igračice i publika uživaju.

Danas nije nastupila jedna od naših najboljih košarkašica Ana Dabović, koja je doživela tešku povredu šake u četvrtfinalu protiv Švedske.

Juče je protiv Španije igrala uz veliki rizik, ali danas nije bilo potrebe da to radi i da mogućim pogoršanjem povrede ugrozi karijeru.

Srbija: Bruks 8, Jovanović 11, Petrović 14, Škorić 7, Stanačev 6, Butulija 4, Čađo 6, Crvendakić 5, Dabović, Milić 5, Miljković 7, Stanković 8.

V. Britanija: Fagbenle 23, Hendi 3, Lidam 8, Semjuelson 4, Vandervol 11, Kempbel, Kolins, Grin 4, Džons, Monakana, Šo, Simpson 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari