Košarkašice Srbije pobedom nad Australijom obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo 1Foto: KSS

Košarkašice Srbije savladale su selekciju Australije rezultatom 78:71 (24:20, 14:20, 15:16, 25:15) i time obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo.

U ekipi Srbije odličnu igru pružila je Ivon Andreson, koja je vodila tim do pobede sa 30 postignutih poena.

Reprezentacija Srbije jedina je u kvalifikacionoj grupi A sa dve pobede u dve utakmice, Severna Koreja i Australija imaju po jednu pobedu, dok je Brazil u obe utakmice doživeo poraz.

Selektorka Srbije Marina Maljković posle utakmice je rekla da su košarkašice i pored brojnih problema sa kojima su se susretale prethodnih dana pokazale da ženska košarka u Srbiji ima budućnost.

„Čestitam devojkama na plasmanu na Svetsko prvenstvo. Sad mogu da kažem, imale smo u poslednja tri dana milion problema i pokazale da možemo da se izborimo. Ponosna sam na mladost i hrabrost ovih devojaka. One nisu navikle na ovakav nivo ali su uspele. Pokazale su da srpska ženska košarka ima budućnost“, izjavila je Maljković.

Sutra u 21 čas, selekciju Srbije očekuje utakmica protiv ekipe Brazila, ali naše košarkašice svakako su već obezbedile kartu za Australiju.

Svetsko prvenstvo u Australiji biće održano od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine.

KSS se svečanom ceremonijom oprostio od Bruks i Vasić

Pred utakmicu između reprezentacija Srbije i Australije, Košarkaški savez Srbije se svečanom ceremonijom oprostio od dve trofejne reprezentativke, Jelene Bruks i Sonje Vasić.

Kako je KSS saopštio, njima su uramljene dresove, cveće i satove uručili predsednik KSS Predrag Danilović i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković, dok im je ministar omladine i sporta poklonio velike bukete cveća.

Jelena Bruks je u dresuSrbije odigrala 158 utakmica i postigla 1.867 poena, dok je Sonja Vasić odigrala 102 utakmice na kojima je postigla 1.132 poena.

Bruks i Vasić su nakon Olimpijskih igara prošle godine olučile da završe svoju reprezentativnu karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari