Košarkašima vranjske Gimnazije bronzana medalja na Državnom prvenstvu 1Foto: Gimnazija "Bora Stanković" Vranje

Naknadnom diskvalifikacijom ekipe „Ušće“ iz Beograda, školski tim Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na Državnom prvenstvu u košarci za srednje škole.

Podsetimo, Državno prvenstvo održalo se 9. i 10. marta u Karatašu.

„Odlukom komisije ‘Ušće’ je diskvalifikovano zbog igranja pojedinih učenika koji nisu imali pravo učešća. Ta odluka povlači po jedno mesto iznad, tako da je košarkaška ekipa naše škole zauzela treće mesto“, rekla je direktorka vranjske Gimnazije, Suzana Mišić Stanković.

Epilog Državnog prvenstva je odluka komisije da se košarkašima vranjske Gimnazije „Bora Stanković“ dodeli bronzana medalja, „nakon sagledavanja celokupne situacije“, rekli su iz Gimnazije.

Aleksandar Stanojković, profesor fizičkog vaspitanja u ovoj srednjoj školi, kaže da je odlukom komisije „ispravljena nepravda“, ali da „lično nije zadovoljan“.“Baš ta ekipa bila je u našoj grupi i poslednji meč za plasman odigrali smo sa njima odlično, tri četvrtine imali i malu prednost, ali nas je umor u zadnjem kvartalu odveo ka porazu i zauzeli smo drugo mest u grupi. Samim tim nismo mogli da se borimo za zlato, jer su se prvoplasirane ekipe iz obe grupe takmičile za najsjajnije odličje. Mislim da smo oštećeni jer bismo bili sigurno prvi u grupi, a rezultat finala niko ne može da predvidi“, rekao je Stanojković.

Pobednik turnira je ekipa Sportske gimnazije iz Beograda, drugo mesto je pripalo ekipi iz Čačka, a treće Vranjancima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari