Kovač: Važna pobeda zbog igara i igrica 1Foto: Bart Vandenbroucke VDB

Odbojkaši Srbije bez greške su odigrali prvi deo Evropskog prvenstva u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji.

„Orlovi“ su u pretposlednjem meču Grupe B deklasirali Belgiju – 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) i tako osigurali prvo mesto, pa je sinoćnja utakmica protiv Austrije bila samo revijalnog karaktera.

Srbiji je sinoć bitniji bio rezultat Crna Gora – Češka jer je konačni ishod te utakmice odredio ko će se „orlovima“ kao četvrti iz Grupe D suprotstaviti u osmini finala. Srpski selektor Slobodan Kovač nije krio posle meča protiv domaćina Belgije da je i sam iznenađen ubedljivom pobedom njegovih izabranika.

– Do sada je Belgija igrala dobru odbojku. Zadovoljan sam odnosom i igrom. Dobro smo servirali, blok i odbrana su bili disciplinovani, to mora da bude naš način pod prvog do poslednjeg poena. Kvalitet naših igrača je takav da možemo izdržimo takav način igre i da pritiskamo protivnika – rekao je Kovač.

On je naglasio i da je zbog mogućih zakulisnih radnji bilo bitno na vreme obezbediti prvu poziciju.

– Ova pobeda je bila važna zbog tog prvog mesta, mada uvek postoje igre i igrice. Dolaze do nas informacije da će Poljska da pusti nekoga, pa bismo mi išli u Holandiju, pa se menja cela grupa, išli bismo na Ruse i verovatno Slovence… – dodao je Kovač.

Primač Marko Ivović istakao je da je visoka pobeda nad Belgijom plod toga što je ekipa ispoštovala svaki detalj dogovora o taktici iz svlačionice.

– Od samog početka smo odigrali jako koncentrisano. Sve ono što smo se dogovorili, to je i urađeno. Oni nijednog momenta nisu imali priliku da se razigraju i da dođu do svoje brze igre koja je problematična za svaku ekipu. Naša pobeda i rezultat nisu dovođeni u pitanje. Bilo je malo pozitivnog straha, da uđemo odgovorno i to je dalo rezultat – zaključio je Ivović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari