Kovid 19 među "kraljevićima" 1Foto: EPA/ PETER POWELL

Odavno je jasno da ni najutreniraniji i najzdraviji sportisti nisu imuni na korona virus, pa ni fudbaleri među njima, a sada znamo da i pored sve predostrožnosti i protokola ponašanja zlokobni kovid 19 nije zaobišao ni tim Reala.

I to, da nevolja bude veća, samo 10-ak dana pre „resetovanja“ Lige šampiona.

Redovnim testiranjem je otkriveno da je napadač Marijano Dijas pozitivan, što znači da naredne dve nedelje mora da provede izolovan od ostatka ekipe i da kao takav ne može nikako konkurisati za revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Mančester sitijem, 7. avgusta u Engleskoj.

Ništa strašno, reklo bi se, jer ovaj 26-godišnji centarfor iz Dominikanske Republike više popunjava broj nego što je ozbiljna opcija u napadu novopečenog prvaka Španije, pa sa pet nastupa i svega jednim golom za klub sa „Santijago Bernabea“ ima najminorniji učinak od devet špiceva Madriđana, ali su za brigu njegovi kontakti sa saigračima do trenutka kada je osetio prve simptome zaraze.

Ne bi valjalo da je inficirao nekoga u svlačionici, pogotovo ne ključne igrače od kojih se očekuju da iznesu teret preostalih 90 minuta borbe sa „građanima“.

Na primer, prvog strelca osvajača Primere u sezoni 2029/2020, jer je Francuz Karim Benzema 21 put pogodio pravo u „metu“, nosioce igre na sredini terena Nemca Tonija Krosa (35 mečeva, 4 pogotka), Hrvata Luku Modrića (31, 3) i Brazilca Kazemira (35, 4) osovinu zadnje linije – kapitena Serhija Ramosa (35, 11) ili recimo belgijskog golmana Tibu Kurtou (34).

Treneru Zinedinu Zidanu potrebni su zdravi starteri i njihove alternative, pošto Real uvek puca visoko u evropskoj eliti a u ovaj klinč ulazi s golom minusa iz prve utakmice, kada je vodio s 1:0 sve do 78. minuta da bi u finišu dva puta matiran.

Ključnih sat i po ovog dvomeča trebalo je da budu odigrani još 17. marta, međutim pandemija korona virusa ih je pomerila tek za početak sledećeg meseca, kada će MS i njegov trener Žozep Pep Gvardiola probati da operu fleke iz Premijer lige, gde su završili iza leđa Liverpula, a Zidan probati da nastavi pozitivan niz iz La lige i priđe korak bliže svom četvrtom „ušatom“ peharu u karijeri pored aut linije.

Parovi Lige šampiona

* OSMINA FINALA (revanš)

Bajern – Čelsi     (3:0)

Mančester siti – Real      (2:1)

Juventus – Lion (0:1)

Barselona – Napoli          (1:1)

*** u zagradi su rezultati prvih utakmica

*** revanši se igraju 7/8. avgusta

* ČETVRTFINALE (jedan meč)

Real – Mančester s. / Lion – Juventus.

Lajpcig – Atletiko

Napoli/Barselona – Čelsi/Bajern

Atalanta – PSŽ

*** utakmice se igraju u periodu 12-15. avgust

* POLUFINALE (jedan meč)

Real/Mančester s – Lion/Juventus protiv Napoli/Barselona – Čelsi/Bajern

Lajpcig/Atletiko protiv Atalanta/PSŽ

*** utakmice se igraju 18/19. avgusta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari