Kragujevac dobija komercijalno strelište 1Foto: Grad Kragujevac

U Kragujevcu je, juče organizovan jednodnevni sportski kamp na kome su zaljubljenici u praktično streljaštvo članovi klubova „Tora”, „Sivi vuk” i „RTB tim”, imali prilike da uče od najboljih nacionalnih licenciranih trenera iz Beograda.

Praktično streljaštvo predstavlja atraktivan, dinamičan i sve popularniji streljački sport u kojem se koristi isključivo bojeva municija, gde do izražaja dolaze preciznost, brzina, snaga i koordinacija pokreta takmičara. Reč je o sportu koji doživljava ekspanziju ne samo u svetu nego i u našoj zemlji.

– Spremamo za potpuno novu priču u streljačkoj disciplini u Kragujevcu. Grad je prepoznao mogućnost da organizuje sportski kamp ponovo u Kragujevcu. Još jedna lepa i dobra vest je da ćemo prvi put u novijoj istoriji našeg grada imati prvo komercijalno strelište koje je u izgradnji, izjavio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, koji je prisustvovao jednodnevnom kampu.

Po njemu Kragujevčani su imali prilike juče da uče od najboljih koji su došli da sa njima podele znanje, da pripreme ovdašnje ljude za takmičenja, licenciranje, ali i stvaranje odgovarajuće podloge koja će sutra moći da rađa i nove sportiste.

Kragujevac je grad oružja i streljačkog sporta koji prati nove trendove. Imajući u vidu da je praktično streljaštvo još 2008. godine prepoznato od strane Sportskog saveza Srbije kao sport od opšteg interesa za Srbiju, podsetio je Stevović.

Izgradnju privatnog javnog strelišta pokrenuo je Slobodan Nikolić iz Sportskog udruženja „Sivi vuk”. Nikolić veruje da će to predstavljati jednu prekretnicu u streljačkom sportu, jer grad kao Kragujevac zaslužuje takav kompleks.

Da je sve ovo početak ozbiljnijeg bavljenja IPSC sportom u Kragujevcu slažu se i Radosav Todosijević potpredsednik Streljačkog kluba „Tora” i jedan od naših najuspešnijih takmičara i licencirani trener Marjan Džonić.

Trener Džonić je jučerašnji kamp na strelištu u Kragujevcu iskoristio da pojasni najvažniji aspekt u ovom sportu – bezbednost.

Nakon toga, sa članovima u Kragujevcu radiće se na preciznosti, brzini i ostalim tehnikama, kako u pripremi takmičara, tako i novih licenciranih trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari