Kraj posle 14 godina: Benzema napušta Real i ide u Arabiju 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Francuski fudbaler Karim Benzema napustiće posle 14 godina madridski Real i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji, prenosi “The Athletic”.

Prema tim izvorima, 35-godišnji Benzema je dobio izuzetno unosnu ponudu Al-Itihada i sve ukazuje da će je prihvatiti.

Benzema je u sredu imao sastanak sa trenerom ‘kraljevskog kluba’ Karlom Ančelotijem, što je i pokrenulo spekulacije o njegovoj budućnosti. Uprkos tome što je nedavno produžio ugovor sa Realom do juna naredne godine, u madridskom klubu mu neće stati na put u želji da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Ono što ide u prilog tome da je Benzemina selidba izvesna govori i to da je od jednog od svojih fizioterapeuta tražio da pođe sa njim.

Aktuelni osvajač “Zlatne lopte” je ponudu Al-Itihada dobio pre nekoliko nedelja, a ona je i dovela do neočekivanog sastanka između njega i Ančelotija, piše Sport Klub.

Benzema je u Real stigao 2009. godine iz Reala, a od tada je izborio svoje mesto među legendama ‘kraljevskog kluba’. Sa 353 gola na 647 utakmica Francuz je trenutno drugi najbolji strelac u istoriji Madriđana, a ispred njega je samo Kristijano Ronaldo. Za 14 godina, Benzema je sa Realom osvojio pet titula u Ligi šampiona, uz četiri u La Ligi i tri trofeja u Kupu kralja.

Al-Itihad je šampion Saudijske Arabije, a do svoje devete titule klub je došao sa šest bodova prednosti u odnosu na Al Nasr čije boje brani Benzemin nekadašnji suigrač iz Reala Kristijano Ronaldo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari