Krajinović "merka" Novaka 1Foto: STARSPORT

Vođen računicom, posle poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa, u želji da ostane na prvom mestu ATP liste do marta meseca i tako preskoči Rodžera Federera na „večitoj listi“, Novak Đoković je rešio da se takmiči na turniru u Beču.

U prestonici Austrije srpske as se nije pojavio punih 13 godina, tačnije od perioda kada je išao sa turnira na turnir uporno se probijajući do samog vrha svetskog tenisa.

Ovosezonski turnir iz serije 500, čijim bi eventualnim osvajanjem Novak faktički bio veoma blizu ostvarenja zacrtanog, biće izuzetno kvalitetan, a već na startu, Đokovića danas očekuje meč sa zemljakom Filipom Krajinovićem.

Nole je period posle finala Rolan Garosa iskoristio kako bi zadovoljio avanturističku znatiželju, obilazeći kulturne znamenitosti u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Slične rutine kao i posle svakog velikog turnira, Đoković će sasvim sigurno mentalno stabilan dočekati susret sa Krajinovićem, prijateljem sa kojim u dosadašnjim međusobnim susretima ima samo 50 odsto uspešnosti (1-1).

Krajinović je bio napravio relativno dobru uvertiru za Rolan Garos na Mastersu u Rimu, međutim u Parizu je potpuno podbacio porazom od zemljaka Nikole Milojevića, već na startu.

Možda je i rana eliminacija na Rolan Garosu bila razlog iznenadnog raskida saradnje sa Jankom Tipsarevićem, pogotovo ako se zna da su njih dvojica tokom leta odlično radili, što je rezultiralo i nekim vrhunskim partijama popularnog Fiće na „restartu“ takmičarske godine.

Krajinović je Novaka jedini put pobedio pre tačno deset godina na tadašnjem Beograd openu; Đoković mu se revanširao upravo na ovogodišnjem Mastersu u Rimu; s obzirom na to da su oba duela odigrali na šljaci, ovo će biti njihov prvi zvaničan susret na tvrdoj podlozi.

Obojici su načini odskoka loptice na tvrdom najprihvatljiviji; poslednji US open pokazao je koliko Krajinović može biti nezgodan na betonu kada mu je dan.

Plodovi saradnje sa Tipsarevićem videli su se upravo u Njujorku u kojem je plasmanom u treće kolo ostvario najveći uspeh u karijeri na Flešing Medouzu.

Naspram sebe, pak, Somborac će imati možda i najboljeg tenisera na tvrdoj podlozi ikada. Đoković je poslednji put izgubio na „hardu“ decembra 2019. protiv Cicipasa u Abu Dabiju. Od tog duela nanizao je impresivnih 27 pobeda.

Umesto Švarcmana, na Sonega

I Dušan Lajović će danas startovati na turniru u Beču. Srpski teniser trebalo je prvobitno da se sastane sa Dijegom Švarcmanom, međutim, argentinski teniser odustao je u poslednjem trenutku, tako da će se popularni Duci nameriti na Italijana Lorenca Sonega, 42. igrača na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari