Krstajić o(p)staje u tišini 1Foto: STARSPORT

Mladen Krstajić je još uvek selektor Srbije, a do kada – ne zna se.

„Orlovi“ su učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji završili pre mesec dana, što je očigledno bilo nedovoljno vremena nadležnima u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) da analiziraju rad šefa struke i obaveste javnost da li u novi ciklus reprezentacija ulazi sa aktuelnim selektorom.

Odbor za hitna pitanja FSS imao je u petak sastanak na kojem je Darko Kovačević imenovan za novog sportskog direktora, mesto koje je silom tužnih prilika ostalo upražnjeno posle iznenadne smrti Gorana Bunjevčevića. O Krstajiću i učinku reprezentacije nije objavljena ni reč, pa javnost može samo da pretpostavi da se o tome u srpskoj „kući fudbala“ nije ni razgovaralo od završetka Mundijala. Ako se uzme u obzir sa kojom je efikasnošću po završetku kvalifikacija za Rusiju zaključeno da Slavoljub Muslin kao selektor nije dobro obavio posao, iako su „orlovi“ taj ciklus završili kao prvi u grupi, potpuno je bilo logično očekivanje da i rad Krstajića bude analiziran sličnom brzinom.

FSS je posle Mundijala isturio svog potpredsednika Savu Miloševića da u medijima, od televizije do televizije, najavljuje da će rad Krstajića biti temeljno pretresen, a da će se za dve do tri nedelje najdalje znati da li ostaje selektor ili ne. Savo je uporno i vešto izbegavao da odgovori na pitanje da li je treće mesto u grupi uspeh ili neuspeh, dok su se ostali čelnici FSS vešto povukli iz javnosti. Odgovor na ovo pitanje na kraju možda nećemo ni dobiti od Miloševića, za koga je u medijima najavljeno da napušta Savez zbog navodne odlične ponude za trenersku karijeru u Indiji. Naročito je zabrinjavajuće to što se niko od zvaničnika Saveza nije još uvek oglasio i rekao svoj stav da li je Krstajić dobro vodio mečeve protiv „karioka“, Švajcarske i Kostarike ili nije. Izvlačenje odgovora na ovo pitanje samo na osnovu rezultata nije nimalo zahvalno pošto uoči Mundijala nije ni bio postavljen jasan cilj, odnosno da li je prolazak grupe neki minimum očekivanja od novog selektora, te da je to iskorak za koji se verovalo da Muslin nije sposoban da ga napravi. Od selektora Krstajića smo po završetku oproštajnog meča protiv Brazila čuli da je podmladio reprezentaciju, mada je zanimljivije pitanje da li je to uradio po sopstvenom nahođenju ili mu je sugerisano da to mora da se obavi baš na najvećem reprezentativnom takmičenju.

Ako je verovati onome što priča čaršija, a za sada se samo na to možemo osloniti kao na izvor informacija, Mladen Krstajić ostaće selektor i okupiće reprezentaciju za prvi meč Lige nacija protiv Litvanije 7. septembra. Kako ne postoji novi jasan rok kada će biti analizirano sve ono što se dešavalo u Rusiji, možda i ne bi bilo iznenađenje ako na Rusiju počne da se posmatra kao na još jednu epizodu za zaborav, ali bez bilo čije odgovornosti.

Milinković Savić igrao na pogrešnoj poziciji

Sergej Milinković Savić je još uvek fudbaler Lacija, iako se očekivalo da će na Mundijalu opravdati to što klub za njega očekuje ponudu od 100 miliona evra. Predsednik Lacija Klaudio Lotito tvrdi da Milinković Savić nije podbacio u Rusiji, već da mu je selektor Srbije Mladen Krstajić dodelio pogrešnu poziciju u terenu.

– Ne slažem se da je Sergej igrao loše na Svetskom prvenstvu. Samo mu je u Srbiji dodeljena uloga na terenu koja inače nije njegova. Ne brinemo da li će biti ponuda za njega – rekao je Lotito.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari