Krunićeva ispala u prvom kolu 1Foto:EPA-EFE DAVE HUNT

Jedina predstavnica Srbije na Indijan Velsu Aleksandra Krunić poražena je u prvom kolu od slabije rangirane protivnice, Rumunke Irine Begu sa 6:3, 4:6, 1:6, za sat i 46 minuta igre.

Srpkinja je odlično odigrala prvi set, i posle dva brejk stigla do prednosti od 5:2, na šta je odgovor rumunske teniserke bio kratkog daha. Ipak u nastavku Begu je zaigrala mnogo bolje, koristeći svaku grešku svoju protivnice. Izjednačenje u setovima potpuno je poremetilo Krunićevu koja kao da je predala poslednju deonicu, okončavši tako svoje učešće na Indijan Velsu.

Poraz Krunićeve je vest za domaću štampu, dok je svetska juče bila zaokupljena ispadanjem Marije Šarapove, od koje je u prvom kolu bila bolja japanska teniserka Naomi Osaka (6:4, 6:4).

Ovo je bio drugi uzastopni poraz Ruskinje na početku jednog takmičenja pošto je pre mesec dana na isti način okončala učešće na Katar openu. U duelu sa Osakom, Šarapova je napravila šest duplih grešaka i osvojila samo 25 poena na drugi servis, pa je Japanka na kraju lako prošla u naredno kolo.

– Htela sam da dobro odigram ovde jer sam osvojila ovaj turnir nekoliko puta. Volela bih da sam se zadržala duže, ali to se nije desilo – kazala je Šarapova koja je bila pobednica Indijan Velsa 2006. i 2013. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari