Kuruc: Ne razumem do kraja šta Obradović traži od mene na terenu 1foto:Abaliga.com

Doveden je letos kao igrač polivalentnih mogućnosti na pozicijama niskog krila i krilnog centra, sa maltene trogodišnjim NBA iskustvom, međutim tokom uvodna dva meseca takmičarske godine Radion Kuruc verovatno je najveće razočaranje u aktuelnom sastavu Partizana. I sam Letonac deluje vrlo samokritično, ali i iskreno prilikom izlaganja u kojem je naveo da ne razume baš najbolje trenera Željka Obradovića, tačnije šta tačno od njega želi na terenu.

Kuruc je trenutno puki epizodista, neko ko ima ulogu koja je daleko od košarkaškog renomea 23-godišnjeg Letonca, koji je košarkaški sazrevao u Barseloni, odakle je pre tri sezone otišao u Bruklin Netse.

„Još ne razumem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumem sve. Nadam se da hoću jednog dana. Čuo sam informaciju da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu“, iskren je bio Kuruc u razgovoru za letonski portal Janus.

Umesto da ima jednu od važnijih uloga na mestima krilnog centra i niskog krila, Kuruc je u statusu igrača koji nije u stanju ništa da iskreira, kako za sebe tako i za saigrače. Procenti šuta su mu loši, a više od toga stručni štab Partizana trebalo bi da zabrine mizeran broj njegovih pokušaja iz igre, prevashodno sa distance.

Uprko činjeničnom stanju, Kuruc je ubeđen da će prikazivati bolje partije u nastavku sezone.

„Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za moje saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo što mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu“, ponovio je Kuruc.

Opravdanje u smislu navikavanja na evropski stil košarke deluje neubedljivo, s obzirom na to da je Kuruc u prethodne tri NBA sezone samo u prve dve imao određenu minutažu i ulogu u Bruklin Netsima.

U poslednjoj je odigrao samo pet utakmica za Bruklin, potom 11 u dresu Hjustona i na kraju još pet u opremi Milvokija.

„Prošla godina je za mene bila psihiloški jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. I nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija, više poziciona, više se kombinuje, imamo više od 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku“, požalio se Kuruc, koji je u Barseloni sarađivao sa Svetislavom Pešićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari