Kvartet pliva za titulu vaterpolo šampiona Srbije 1Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Za najvredniji domaći trofej i dalje se bore tri beogradska kluba i jedan iz Kragujevca.

Posle večerašnjih revanš mečeva četvrtfinala Superlige Srbije u vaterpolu zaključen je spisak preostalih kandidata za titulu, jer se Radničkom, dan kasnije, pridružio prestonički triling.

Branilac trofeja, Novi Beograd, još jednom je „torpedovao“ Vojvodinu. Jedan od najjačih i najskupljih timova Evrope posle 21:6 u prvom susretu bio je još nemilosrdniji – 28:6 (5:1, 6:1, 8:1, 9:3).

Od izabranika Živka Gocića u strelce su se upisali: Skumpakis (pet golova), S.Rašović, Šušiašvili  Pijetlović (po 4), Martinović, Vučinić, Jakšić, V. Rašović (po 2), te Granados. Vlahopulos i Perković (po 1).

Za upozorenje sledećem rivalu, pogotovo što je Partizan tek na peterce „rešio“ Šabac. U regularnom delu su Mačvani nadoknadili minus iz prvog duela (6:9), jer su slavili sa 14:11 (3:2, 5:2, 4:4, 2:3).

Ali nisu išli do kraja, jer su šuteri sa Banjice bolje izvodili kaznene udarce na Gradskom bazenu – 4:3. Za Šabac su pogodili Stojanović, Šulc i Marković a za Partizan Gladović (dva pogotka), Giga i Jakšić (po 1).

Crvena zvezda nije imala problema sa Vukovima – 16:7 (4:1, 2:1, 6:2, 4:3). U prvom susretu bilo je 13:6 za crveno-bele, a i sada su dominirali, iako su bili oslabljeni odsustvom povređenog centra Vukićevića.

Šanse Crvene zvezde iskoristili su: Radović (3) Subotić, Vasić, Danković, Seman i Milojević (po 2), Tankosić, Gajić i Basara (po 1), pa sa ostalima mogu da se pripremaju za dvomeč sa Novim Beogradom.

Igra se na dve pobede, počev od22. aprila, kada će u vodu i drugi polufinalni par.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari