Lajpcig u Tedesku vidi spas 1

Nije imao sreće Džesi Marš tokom kratkom mandata na klupi Lajpciga. Brojni nosioci igre bili su, mlatene, konstantno povređeni što se drastično odrazilo na rezultate, prevashodno u Bundesligi. Amerikanac je jednostavno morao da ode, a na njegovo mesto je došao Domeniko Tedesko, mladi italijanski stručnjak.

Lajpcig je danas i zvanično promovisao novog šefa struke, koji će na toj poziciji zameniti Džesija Marša.

Nemački klub uspeo je da u foto-finišu obezbedi učešće u Ligi Evrope, zauzimanjem trećeg mesta u grupnoj fazi Lige šampiona i sa Domenikom Tedeskim će pokušati da napravi značajniji rezultat.

Ahim Bajerlorcer, koji je privremeno sedeo na klupi, ide iz kluba, a Tedesko se u nemački fudbal vraća prvi put posle marta 2019. kada je dobio otkaz u Šalkeu nakon ponižavajućeg poraza u Ligi šampiona od Mančester sitija (0:7).

Kasnije je vodio moskovski Spartak, bio vicešampion Rusije, ali je po izbijanju pandemije korona virusa podneo ostavku jer nikako nije mogao toliko dugo bez porodice.

U Lajpcigu je potpisao ugovor do juna 2023. Debi na klupi očekuje ga za vikend, i to protiv Borusije Menhengladbah, koja je u prethodnom kolu doživela blamantan poraz kod kuće od Frajburga (0:6), primivši svih šest golova u prvom poluvremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari