Nastavlja se trijumfalan prolećni hod fudbalera Partizana. Nizu od četiri pobede u šampionatu, crno-beli su juče, u Apatinu, dodali i slavlje nad ekipom Mladosti u četvrtfinalu Lav nacionalnog kupa – 0:3 (0:2).
Treći ovosezonski duel ovih timova bio je potpuno drugačiji od prethodnih, u kojima su oba kluba, na mišiće osvojenim prvenstvenim bodovima (1:0), naplatila domaćinstva.

Nastavlja se trijumfalan prolećni hod fudbalera Partizana. Nizu od četiri pobede u šampionatu, crno-beli su juče, u Apatinu, dodali i slavlje nad ekipom Mladosti u četvrtfinalu Lav nacionalnog kupa – 0:3 (0:2).
Treći ovosezonski duel ovih timova bio je potpuno drugačiji od prethodnih, u kojima su oba kluba, na mišiće osvojenim prvenstvenim bodovima (1:0), naplatila domaćinstva. Nemajući šta da izgube „pivari“ su izabrali otvorenu igru, u kojoj se, naravno, bolje snašao taktički zreliji i tehnički kvalitetniji tim iz Humske. (Samo) borbeni domaćin često je prelazio centar, ali je i pre šesnaesterca „parnog valjka“ gubio snagu i ideju ili bitku sa dobro organizovanom odbranom gostiju, u kojoj je, menjajući Bajića (kartoni), posle nekog vremena zaigrao, kao štoper, bek Rnić. Srednji red Beograđana, u kojem su ponovo bili Tomić, Smiljanić, Jovetić i Marinković, ali i Lazić (prvi put na poziciji desnog krila, koje inače drži Maletić), bio je daleko agilniji, što je još bitnije, efikasniji. Nisu crno-beli stvorili mnogo šansi, ali su ih gotovo sve iskoristili.

Reč trenera

Postojali su svi uslovi za jednu dobru utakmicu, sem Mladosti. Očigledno je da nismo preležali neke dečje bolesti i da smo previše respektovali tim Partizana koji je sasvim zasluženo pobedio.

Zadovoljan sam i plasmanom u polufinale Kupa i partijom svoje ekipe koja iz utakmice u utakmicu igra sve zrelije i kvalitetnije. Nebitno mi je ko će nam biti protivnik u sledećoj fazi, važno je samo kako mi igramo, a možemo biti još bolji.

Trijumf gostiju najavio je već u 10. minutu, posle efektnog solo prodora, šutem sa 18 metara mladi Stevan Jovetić. Potom se u strelce (zbog igranja rukom Mojića) iz penala upisao provereni egzekutor najstrožih kazni Milan Smiljanić (16), a golgeterskom zovu nije odoleo ni njegov vršnjak Nebojša Marinković (53), koji je sa svoje pozicije – iz slobodnog udarca – pokazao da, i kada mu ne ide u polju, mora biti istrpljen zbog svog sjajnog šuta.
Mladost je na drugoj strani, samo dva puta ozbiljnije pripretila Partizanu. Mojićev šut (45) Asprogenis je pribrano skrenuo u korner, dok je pokušaj Torbice iz slobodnjaka (89) zaustavila stativa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari