Lalatović pred izazovom karijere, dobio poziv da se vrati u Ukrajinu 1foto; Marko Spasojević/Starsport

Nenad Lalatović je posle odlaska iz Mladosti GAT bez angažmana, međutim, uskoro bi mogao da promeni svoj trenerski status.

Pred velikim izazovom je dokazani srpski stručnjak. Prema saznanjima ukrajinskih medija, Lalatović je dobio poziv da preuzme Zorju iz Luganska.

Ukoliko bi prihvatio poziv da se vrati u Ukrajinu, u kojoj je živeo dok je nastupao za Šahtjor, jedan od sradnika bio bi mu mladi hrvatski trener Mladen Bartulović koji je do sada radio kao pomoćnik u ukrajinskom Ingulecu.

Najveći takmac Lalatovića za mesto šefa struke jeste takođe nekadašnji fudbaler Šahtjora Valeri Krivencov, koji je po ukusu savetnika predsednika kluba Evgenija Galera.

Zorja je poslednju sezonu završila na trećem mestu, međutim, ostala je bez šefa struke s obzirom na to da je Holanđanin Patrik van Leven dobio poziv da preuzme Šahtjor.

Lalatović ima prilično bogatu trenersku karijeru iza sebe. Počeo je još 2011. godine u Sremu, a potom je vodio Proleter iz Novog Sada, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Vojvodinu, Čukarički, Radnički iz Niša, Al Batin, Borac iz Banjaluke i Mladost GAT. Bio je i selektor selekcija Srbije do 20 i 21 godine.

Ako bi preuzeo Zorju, Lalatović bi igrao i u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope što znači da bi sigurno igrao u grupnoj fazi Lige konferencija ukoliko ne bi uspeo da se domogne učešća u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari