Nemanja Gudelj nagrađen za dobre partije, još tri sezone ostaje u Sevilji 1 EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Bez ikakve pompe je 2019. stigao u Sevilju, a zbog dobrih partija nagrađen je ugovorom na još tri sezone.

Uprkos tome što je u 32. godini života, životnim stilom sigurno će još tri-četiri sezone igrati na vrhunskom nivou.

Znaju odlično u Sevilji da Nemanja Gudelj vodi računa o tome šta i kada jede, kako se hrani, na koji način neguje svoje telo što je sigurno jedan od razloga zbog koga su mu ponudili ugovor na tri sezone.

Zaslužio je reprezentativac Srbije to i svojim dobrim partijama u kontinuitetu. Čini se da je svoju ulogu maksmalno nadogradio kada je prebačen na mesto štopera, kao neko ko  znanjem i tehnikom uvežbavanom na mestu zadnjeg veznog može da primeni i kao defanzivac.

Bio je Gudelj standardan i kod Horhea Sampaolija, a identičnu minutažu zaslužio je i kod Mendilibara sa kojim je Sevlja nedavno osvojila Ligu Evrope.

Gudelj je u Sevilju stigao leta 2019. iz kineskog Guangdžoua, nakon sezone provedene na pozajmici u Sportingu iz Lisabona. Za četiri sezone u Sevilji sakupio je 163 nastupa i osvojio dve Lige Evrope. Prvu odmah po dolasku, a drugu pre nešto manje od mesec dana.

On je kod Đulijana Loptegija, zbog povreda brojnih defanzivaca, prebačen na mesto štopera što se ispostavilo kao odlično rešenje.

Lopetegijevi naslednici na klupi Sevilje ništa nisu želeli da menjaju, a vremenom je Gudelj i u reprezentaciji Srbije zauzeo identično mesto, s tim da „orlovi“ igraju sa trojicom defanzivaca u poslednjoj liniji.

– Za ove četiri godine postao je jedan od glavnih za atmosferu u svlačionici, a sada će imati priliku da još najmanje tri sezone nastavi da pokazuje svoje vrline na terenu i van njega – naveli su Andalužani prilikom produžetka saradnje.

U sezoni za nama Srbin je odigrao čak 53 utakmice i bio najčešće korišćen fudbaler Sevilje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari