"Lale" sa Lalom na vrhu tabele 1Nenad Lalatović Foto: Beta/Saša Đorđević

Tri od tri je broj pobeda Vojvodine u prva tri kola Superlige Srbije. „Lale“ su sa novim trenerom Nenadom Lalatovićem odlično startovale ove sezone, a u subotu su na „Karađorđu“ rezultatski oduvali Rad sa 5:0.

Pobednik meča u Novom Sadu znao se praktično već na poluvremenu, na koje je Vojvodina otišla sa zalihom od tri gola zahvaljujući pogocima Matića, Đuričića i Eze. U nastavku je Nešković još dva puta pogodio mrežu „građevinara“. Trener Nenad Lalatović najavio je na početku sezone da mu je cilj da izbori odlazak u kvalifikacije za evro kupove, a sada je potvrdio da je ekipa na dobrom putu.

– Lako je biti general posle bitke dobijene na ovako spektakularan način. Sve nam je polazilo za nogom, ali zato ne treba poleteti, već ostati miran. Uskoro nas čeka teško gostovanje u Surdulici. Sve ono što sam tražio od mojih igrača na ove tri utakmice, oni su ispoštovali. Kada date tri gola u prvom poluvremenu, onda dobijate na samopouzdanju i mnogo je lakše igrati – rekao je Lalatović.

Koliko je Vojvodina dominantna u prva tri kola možda najbolje svedoči podatak da je postigla 10, a primila samo jedan gol.

– Ja sam miran i zadovoljan sa ove tri utakmice. Siguran sam i da možemo još bolje u nekim segmentima igre, kao i na fizičkom planu. Posebnu zahvalnost za ovu veliku pobedu sa pet golova dugujemo i navijačima koji su bili fenomenalni – dodao je Lalatović.

Ekipa Inđije, koja je povratnik u Superligu, ostvarila je golom Tomića u 53. minutu protiv Napretka (1:0) prvu ovosezonsku pobedu. Najveće uzbuđenje viđeno je na „Čairu“ gde je Radnički posle preokreta savladao Javor (2:1). Sević je u 17. minutu doveo goste iz Ivanjice u prednost (0:1), ali su Nišlije sa dva gola Mihajlovića (oba sa penala) već do poluvremena preokrenuli rezultat.

– Jako teška utakmica. Igrali smo na mahove, treba nam još vremena da dostignemo nivo koji Radnički zaslužuje. Moramo da se što bolje pripremimo za naredni meč. Javor je došao iz druge lige, ali je jako teško bilo pobediti ih, a tako će biti i protiv Voždovca. Moramo da radimo još mnogo da bismo dostigli nivo koji Radnički zaslužuje – rekao je posle utakmice trener Nišlija Simo Krunić.

Strateg kluba sa „Čaira“ istakao je i da po igri ne bi bilo nezasluženo da je kojim slučajem Javor odneo sva tri boda.

– Vidim da je Javor napravio dobar tim, utakmica je bila otvorena, mogla je da pobedi i jedna i druga ekipa. Igrali su napadački i otvoreno, i ja na tome mogu da im čestitam. Na našu sreću pobedili smo mi – zaključio je Krunić.

Rezultati i tabela

  1. kolo

Mladost – Proleter            1:1

Inđija – Napredak              1:0

Radnički Niš – Javor          2:1

Vojvodina – Rad  5:0

 

Spartak – TSC      sinoć

Čukarički – Radnik             sinoć

Partizan – Mačva               sinoć

Voždovac – C. zvezda       odloženo

 

Tabela: Vojvodina 9, TSC (-1) 6, Crvena zvezda (-1) 6, Radnički 6, Mladost 4, Inđija 4, Radnik (-1) 3, Partizan (-2) 3, Čukarički (-2) 3, Spartak (-1) 3, Proleter 2, Voždovac (-1) 1, Mačva (-1) 1, Rad (-1) 0, Javor (-1) 0, Napredak 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari