INTERVJU Žarko Lazetić o fenomenu zvanom TSC i "nameštenom" meču protiv Partizana: Nema posebnog recepta za večite rivale, borimo se kako znamo 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Imamo želju da ostvarimo najbolji mogući rezultat, kaže trener TSC-a Žarko Lazetić u intervjuu za Danas uoči meča njegove ekipe protiv Vest Hema u okviru petog kola A grupe Evropa lige.

TSC ulazi u meč u Evropi u dobrom raspoloženju posle ubedljive pobede nad Partizanom u gostima 4:0. Ovim trijumfom su izabranici trenera Žarka Lazetića prijatno iznenadili celokupnu srpsku sportsku javnost, a treba istaći i to da do sada još ne znaju za poraz u utakmicama sa „večitim“ rivalima, pošto su u prvom kolu sezone odigrali kod kuće 3:3 protiv crno-belih, a nedavno su i sa stadiona „Rajko Miitić“ odneli bod, odigravši nerešeno 1:1 protiv aktuelnog prvaka Srbije.

Koja je tajna uspeha TSC-a protiv Zvezde i Partizana?

Tek je polovina sezone, momci su veoma motivisani. Nema nekog posebnog recepta za utakmice protiv večitih rivala. Mislim da uspeh zahvaljujemo evropskim utakmicama koje igramo, one nam daju sigurnost i ulivaju nadu da možemo da igramo kvalitetno i u domaćem prvenstvu. Prošle sezone jesmo gubili te za nas najveće utakmice u Superligi, a sada eto beležimo pozitivne rezultate. Možda nam se i vraća za prošlu sezonu, ne znam, ali svakako znam da imamo veru i pozitivan pristup svim mečevima i da je to pravi recept za uspeh. Imamo već neko značajno zajedničko provedeno vreme kao ekipa i mislim da se to vidi i po našim partijama i rezultatima.

Šta je bilo ključno na meču u kome ste pobedili Partizan sa 4:0?

Nije presudan jedan segment, već bih rekao da su sve faze igre bile jako dobre. Igrači su ispoštovali plan, ofanzivno, ali i defanzivno su odigrali jako kvalitetno. Bili su dobri u visokom presingu, u odbrani su bili koncentrisani i to je sve skupa donelo rezultat. Ne postoji čaroban napitak kad igrate protiv Zvezde i Partizana. Morate u tim utakmicama biti izuzetno samouvereni i motivsani. Da znate šta radite na terenu i da pokušate da u tome budete najbolji što možete.

Kako u klubu gledaju na optužbe po društvenim mrežama da je utakmica sa Partizanom bila nameštena?

Ne bavim se pisanjima na društvenim mrežama niti imam vremena da ih uopšte pratim. Igramo utakmice na svaka tri dana i fokusiran sam samo na teren.

Da li su posle ovako visoke pobede porasli apetiti u klubu i da li se neformalno spominje i mogućnost da se napadne titula?

Jako teško. Velika je razlika između Zvezde i Partizana sa jedne i nas sa druge strane. Takođe, moramo da budemo svesni koliki su budžeti tih ekipa, a koliki je naš. Prošle sezone jesmo bili drugi, ali rekao bih da nam se „otvorilo“ u prvenstvu. Sada smo u novembru i nije bitno gde se trenutno nalazimo na tabeli. Biće bitno u aprilu i maju gde ćemo biti na njoj. Ako budemo na osmom mestu, borićemo se za osmo mesto, ako budemo četvrti, borićemo se za četvrto mesto, ako budemo u samom vrhu borićemo se za što bolju poziciju, pa što da ne i samu titulu.

Koliko je pobeda nad Partizanom vetar u leđa igračima uoči susreta sa Vest Hemom?

Videćemo na samoj utakmici. Svaki meč je za sebe. Gledamo da uvek budemo najbolji mogući u narednoj utakmici. I da smo izgubili od Partizana, imali bismo identičan pristup Vest Hemu. Urađena je analiza utakmice koju smo odigrali pre par dana, pokušaćemo da ispravimo neke greške koje smo uočili da smo napravili na njoj i trudićemo se da budemo na još višem nivou u predstojećim.

Da li je pravo vreme da se ostvari prva evropska pobeda?

Uvek je pravo vreme za pobedu. Igramo protiv jednog premijerligaša koji igra egal utakmice sa svim ekipama u domaćem prvenstvu, a svi dobro znamo koliko je kvalitetna Premijer liga, pa onda smo samim tim sve i rekli o londonskom timu. To svakako treba da znamo i nismo u poziciji da nešto „pretimo“. Ali nema dileme da ćemo se boriti kako znamo i umemo. Imamo želju da ostvarimo najbolji mogući rezultat.

Ostvarili ste zavidne uspehe sa TSC-om. Kakvi su Vaši lični planovi, da li dugoročno vidite sebe u ovom klubu ili ćete na leto razmatrati i druge ponude?

Razmišljam samo o ekipi. Uživam i živim u ovom trenutku. Evo juče su tačno bile dve godine kako sam trener TSC-a. Dokle god presednik kluba bude želeo da budem tu – ja ću biti. Po samoj toj njegovoj želji znaću da beležimo sjajne rezultate.

Kako vidite i ocenjujete plasman reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj?

U četvrtom smo šeširu, a ni u njemu nema lakih protivnika. Treba čestitati selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i stručnom štabu na velikom uspehu. Plasirali smo se na EURO što je uspeh sam po sebi, a kada se na to doda i da smo vezali učešće na dva velika takmičenja, onda ovaj plasman dobija još više na težini. Mislim da treba da budemo učesnici velikih takmičenja i u budućnosti, a verujem da ćemo u Nemačkoj ostvariti bolji rezultat nego u Kataru. Svakako, ja ću biti veliki navijač naše reprezentacije idućeg leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari