Lazetić u posebnom režimu rada 1foto: Srđan StevanovicStarsportphoto

Crvena zvezda je zbog finansijskog mira u kući tokom zimskog prelaznog roka odlučila da se rastane sa 18-godišnjim Markom Lazetićem. Milan je platio crveno-belima četiri miliona evra, uz mogućnost da budžet Zvezde popuni za još milion evropskih novčanica, dok je Lazetić dobio šansu da vremenom napravi vrhunsku karijeru. Mladi napadač je odmah po dolasku bio u protokolu Milana u derbiju protiv Intera i bio svedok preokreta od 0:1, za konačnih 2:1, međutim sagledavanjem njegovog fizičkog stanja, Rosoneri su odlučili da ga „skolne“ iz takmičarske ekipe i akcenat stave na dostizanje fizičke kondicije.

Italijanski mediji pišu da su u Milanu odlučili da Lazetića podvrgnu intenzivnijim kondicionim treninzima i vežbama snage kako bi dostigao formu svojih novih saigrača.

Lazetić će u narednom periodu raditi individualno kako bi što pre dostigao željeni nivo, što je ujedno i razlog zbog kojeg je trenutno van konkurencije za utakmice.

Činjenicu da je pred talentovanim napadačem dosta rada pre nego što bude uključen u rotaciju istakao je i sportski direktor Milana Federiko Masara.

„Očekivanja od njega su prevelika. Ima kvalitete i uvereni smo da će moći da da svoj doprinos, ali su potrebni strpljenje i mir. Trenira, ali sa druge strane treba imati na umu i da je došao iz pauze u prvenstvu tako da mora prvo da podigne kondiciju. Biće vremena i prostora i za njega“, kazao je Masara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari