Lebron pod ključem 1Foto: www. wikipedia.org / Keith Allison from Hanover

Boston Seltiksi poveli su u finalnoj seriji protiv Klivlenda nakon što su u prvoj utakmici ubedljivo nadigrali Kavse rezultatom 108:83.

Ekipa Breda Stivensona odigrala je perfektan meč uspevajući da ograniči Lebrona Džejmsa na samo 15 poena, devet asistencija i sedam skokova, i natera protivnika na šut iz igre od samo 36 odsto (četiri od 26 za tri), pretvorivši pri tome deset izgubljenih lopti Kavsa u 17 poena.

Ključnu ulogu u pobedničkom timu imao Markus Moris, koji ne samo što je bio jedan od najefikasnijih igrača na meču, već je u najvećoj meri zaslužan za Lebronov skroman učinak.

– Ja sam takmičar, on je najbolji igrač, znate? Jednog dana ću moći mojoj deci da pričam kako sam čuvao Lebrona Džejmsa. To je uzbudljivo. Volim izazov, ali kao što sam već ranije rekao, to je rezultat timskog truda – rekao je Moris.

Osim na samom početku meča koji su Lebron i saigrači otvorili vođstvom tokom susreta nije bilo puno dileme ko će na kraju slaviti. Boston je na poluvremenu imao prednost od 61:35, da bi potom zaustavio nalet Kavsa u trećoj četvrtini kada je zapretio preokretom. Seltiksi nisu samo odigrali odličnu odbranu već su i dramatično unapredili napadački učinak u odnosu na regularni deo sezone pa Kavsi nisu ni jednog momenta imali rešenje.

– Bilo je mnogo promena tokom regularnog dela sezone zbog različitih povreda. Međutim, kada smo uspeli da se konsolidujemo i vidimo kakva igra najviše odgovara ovom timu, postali smo bolji u napadu. U ovoj utakmici imali smo dobru selekciju šuteva, lopta se dobro kretala i sve je funkcionisalo kako treba – kazao je Al Horford.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejlen Braun sa 23 poena, a pratili su ga Moris sa 21 poenom i 10 skokova, Horford sa 20 i Tejtum sa 16 poena. Bolji kod ostalih kod gostiju pored Lebrona Džejmsa bio je Kevin Lav sa 17 koševa, uz osam skokova.

Drugi meč između Seltiksa i Kavsa na programu je u sredu ujutru od 02:30, takođe u Bostonu.

Džejms: Bićemo bolji

Lebron Džejms obećao je nakon poraza bolje izdanje svog tima u narednom meču. „Imali su sjajan plan za prvu utakmicu. Moris je bio osnova toga. Čuvao me je, mislim da su sjajno komunicirali celu utakmicu, znali su stalno gde se nalazim ja i moji saigrači. Trener Bred Stivens je uradio fantastičan posao. Možete pogledati dosta snimaka kako su nam pravili probleme, kako su mene izbacili iz ritma tokom cele utakmice. Bićemo bolji u drugoj“, rekao je Džejms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari