Leče dobio Zvezdu na sudu zbog Falka 1Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Vojvodina Beograd, 16.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ružnu sliku i utisak ostavila je uprava Crvene zvezde time što nije ispoštovala dinamiku isplate obeštećenja za Filipa Falka.
Leče nije imao kud već da se obrati nadležnom sudu koji je doneo presudu u korist kluba koji se takmiči u italijanskoj Seriji B.
Ne samo što će morati da Lečeu plate dogovorenih milion evra, već su crveno-beli sada u obavezi da isplate i kamatu.

Klub sa Marakane rizikuje gubitak licence za međunarodna takmičenja ako ne plati obeštećenje za Italijana.

Zbog generalno loših igara od samog dolaska u Ljutice Bogdana, Zvezda je letos pokušala da proda Falka, ali adekvatnih ponuda nije bilo.

Trener Stanković je prethodno, na početku sezone, Falka uvrstio u startnu postavu, međutim levonogi kreativac bio je daleko od igrača projektovanog da po desnoj strani pravi jasnu razliku.

Posledično, Zvezdi je ostala obaveza da plati obeštećenje Lečeu, a zbog nepoštovanja dinamike isplate, Italijani su bili prinuđeni da crveno-bele tuže nadležnom sudu.

Saverio Stiki Damijani, predsednik Lečea, je u razgovoru za italijanske medije otkrio da se Crvena zvezda nije držala finansijskih obaveza u Falkovom transferu, da nije uplatila ni evro obeštećenja i da je tribunal FIFA presudio u njihovu korist.

“ Falko? To je jedan od komplikovanijih slučajeva sa kojima smo se suočili prošle sezone. Ponudili smo mu novi ugovor sa povećanjem plate ali je on odbio jer je imao drugačije ambicije. Otišao je u Crvenu zvezdu koja se prilikom transfera obavezala na određene finansijske korake. Ti koraci su značili da je Zvezda do sada trebalo da nam uplati 1.000.000 evra. Po 500.000 evra u januaru i junu. A do sada nije uplatila ni evro. I onda je Falko tražio od nas da mi odustanemo od th finansijkih potraživanja. Tu je nastao konflikt. Ne treba biti baš posebno maštovit da shvatite o čemu se radi…“, rekao je Stiki.

Italijani su još pre nekoliko meseci najavili Zvezdi da će je tužiti i obratili su se organima FIFA.

Sada tvrde da je presuđeno u njihovu korist i da će dobiti i više nego što je trebalo.

“ FIFA tribunal se oglasio u vezi Falkovog slučaja. Prvostepena presuda je već doneta, a pored 1.000.000 evra koje nam duguje, Zvezda je obavezna da plati penale i kamate. Ta presuda je zvaničan akt i ako je Crvena zvezda ne bude poštovala, izgubiće licencu za takmičenje u evrokupovima“, rekao je Stiki Damijani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari