Lejkersi tonu sve više, Bruklin slavio u Los Anđelesu 1Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Kriza rezultata i igre je sve očiglednija; Lejkersi ne uspevaju da vežu par dobrih utakmica i bez obzira na odsustvo Entonija Dejvisa očekivalo se da će na Božić biti daleko kompetitivniji protiv Bruklina na svom terenu. Ispostavilo se, pak, da Netsi nisu imali prevelikih problema i da su i bez Kevina Duranta manirski savladali „jezerdžije“ (115:122).

Nedavna opservacija Lebrona Džejmsa da je jednostavno teško proceniti domete Lejkersa ove sezone, s obzirom na konstantno odsustvo nekolicine igrača, kako zbog povreda, a sve češće zbog ulaska u kovid protokol apsolutno je tačna ali bi mogla da bude i krajnje zabrinjavajuća, jer se sa sličnim problemima suočava većina ekipa u NBA ligi ove sezone.

Lejkersi su trenutno šesti u Zapadnoj konferenciji na skoru 16-18 i prema osnovnoj statistici imaju jednu od pet najlošijih odbrana u prvenstvu.

Na sto poseda primaju 112,1 poen što je svakako onespokojavajuće, ako se u obzir uzme iskustvo igrača, pogotovo u centarskoj liniji.

Bruklin je u Los Anđeles stigao bez Kevina Duranta, opterećen povredama i kovidom brojnih igrača. Stiv Neš nije mogao da računa na osmoricu igrača, ali je u odsustvu najboljeg strelca organizaciju, ali i samu egzekuciju poverio Džejmsu Hardenu.

Brada je duel završio tripl-dablom u formi 36 poena, 10 asistencija i skokova, a veliku pomoć imao je od sjajnog Petija Milsa, koji je Lejkersima isporučio 34 poena.

Gosti su, maltene, sve vreme vodili; neretko su uspevali da vode i sa petnaestak poena razlike. Na samom početku poslednje deonice Bruklin je vodio, činilo se sa kapitalnih plus 23, međutim Lebron Dđejms i Malik Monk pokušali su praktično nemoguće. Kralj je duel završio sa 39 poena, dok je Monk ubacio 20, a Karmelo Entoni 17.

Vestbruk je ostvario tripl-dabl sa 13 poena, 12 skokova i 11 asistencija, međutim, njegovo očajno šutersko veče sigurno je, jednim delom, prouzrokovalo peti vezani poraz slavnog kluba. Vestbruk je iz igre, od ukupno 20 pokušaja, promašio čak 16.

Pogocima Lebrona i Monka, Lejkersi su na 45 sekundi pre isteka 48. minuta poravnali na 115:115 međutim nisu imali dovolljno produktivnih rešenja u odsutnim trenucima. Bruklin je realizova sovja dva poslednja napada i povratka za „jezerdžije“ više nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari