Liberec bez mečeva do Zvezde 1Foto: STARSPORT

Meč drugog kola L grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Slovana iz Libereca na programuje 29. oktobra i ko zna šta sve može da se desi do njihovog odmeravanja snaga na „Rajku Mitiću“, ali u teoriji su gosti u lošijoj situaciji.

Iz prostog razloga što neće igrati prvenstvene susrete do tog dana, jer je Vlada Češke suspendovala sva sportska taikmičenja u toj zemlji, kao reakciju na eksploziju korona virusa na njenoj teritoriji.

Jedina dobra vest za trenera Pavela Hoftiha i njegovu ekipu je to što ima dozvolu nadležnih da nastupaju u LE, pa će 22. oktobra dočekati belgijski Gent, 26. novembra na istom mestu voditi boj za bodove sa Hofenhajmom, a 10. decembra u Češkoj sa Crvenom zvezdom staviti tačku na prvu fazu LE u sezoni 2020/2021.

Na drugoj strani, Crvena zvezda će imati više prilika za kadrovske i taktičke eksperimente do prvog dela dvomeča sa češkim predstavnikom: u večitom superligaškom derbiju sa Partizanom (u nedelju), onda sa Hofenhajmom u LE (22.10) i na kraju protiv Javora (25.10).

Pod uslovom da poslednji u nizu ne bude odložen na neki drugi datum, kao što je već učinjeno sa Kup duelom sa Zlatiborom (trebalo da se desi 21.10).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari