Liverpul osvojio Ligu šampiona 1Foto: EPA-EFE/ TOLGA BOZOGLU

Fudbaleri Liverpula novi su prvaci Evrope. Oni su u finalu Lige šampiona savladali ekipu Totenhema sa 2:0, golovima Mohameda Salaha u prvom, te Divoka Origija u drugom poluvremenu.

Liverpul je bio bolji rival, a iako je ekipa iz Londona odigrala kvalitetnije u nastavku utakmice, utisak je da smo gledali jedno od najslabijih finala Lige šampiona u ovoj deceniji.

„Crveni“ su do prednosti došli već u drugom minutu utakmice, pošto je sa penala bio precizan Salah, a pošto je u svom kaznenom prostoru rukom igrao Musa Sisoko.

Nakon toga izabranici Jirgena Klopa su se sjajno postavili u defanzivi, a igrači Totenhema u prvom poluvremenu nisu mogli da stvore izglednu priliku za pogodak.

U drugom poluvremenu je Liverpul čuvao rezultat, a „Pevci“ su napadali u talasima, ali ipak nisu uspeli da zatresu mrežu Alisona Bekera.

Probao je menadžer Totenhema Maurisio Poketino sa izmenama, pružio je priliku napadačima Lukasu Mouri i Fernandu Ljorenteu, ali ni oni nisu uspeli da doprinesu igri svog tima, te ozbiljnije ugrose Alisona Bekera.

Najinteresantniji period meča je bio između 80. i 85. minuta, kada je Beker čak tri puta intervenisao, zaustavivši šuteve Sona, Moure i Eriksena iz slobodnog udarca.

I na samom kraju, kada se činilo da više golova neće biti, Divok Origi je iskoristio smušenost odbrane protivnika i nakon kornera postavio konačnih 2:0.

Ovo je šesta titula šampiona Evrope u istoriji za Liverpul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari