Liverpul pred nemogućom misijom u Ligi šampiona 1Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Uoči poslednjeg kola Lige šampiona mnoge su stvari jasne, traže se imena samo četiri putnika u nokaut fazu, dok je poznato kojih 12 timova nastavlja da sanja san o osvajanju “ušatog trofeja”.

To su Bajern, Čelsi, Mančester siti, Benfika, Klub Briž, Borusija Dortmund, Inter, Liverpul, Napoli, Pari Sen Žermen, Porto i Real Madrid.

Ipak, u utorak su na programu poslednji mečevi u grupama A, B, C i D, a sva pažnja biće usmerena na grupu D gde sve četiri ekipe mogu da prođu dalje.

Ovo je jedina grupa u kojoj sve četiri ekipe mogu da prođu dalje i u poslednjih 90 minuta očekuje se velika drama. Totenhem je prvi, ali ako izgubi od Olimpika iz Marselja može biti treći i plasirati se u Ligu Evrope ukoliko Sporting pobedi Ajntraht u Lisabonu.

Ukoliko Olimpik ne pobedi “Pevce”, “Lavovi” će dalje i sa remijem protiv tima iz Frankfurta. Trenutno Totenhem ima 8 bodova, Sporting i Ajntraht po 7, a Marsej 6.

U grupi C sve je jasno. Prvi će biti Bajern, drugi Inter, treća Barselona, a četvrta Viktorija iz Plzenja. Mečevi u ovoj grupi će poslužiti trenerima ekipa da “promešaju karte” i najbolje igrače ostave za finiš nacionalnih šampionata pred pauzu za Mundijal u Kataru.

U grupi B se samo ne zna ko će biti prvi i drugi, Klub Briž ili Porto. Porto igra na “Dragao” stadionu protiv Atletiko Madrida, dok Bajer dočekuje Briž.

Za treće mesto predstoji velika borba između Atletika i Bajera. “Jorgandžije” imaju bod prednosti u odnosu na “Farmaceute”, ali ukoliko Porto slavi, a Bajer odigra nerešeno, nemački klub će proći dalje, budući da je nemačka ekipa bolja u međusobnom skoru (2:0, 2:2).

U grupi A će se voditi bitka za prvo mesto između Liverpula i Napolija. Napoli je uz Bajern jedina ekipa koja je u prvih pet kola zabeležila isto toliko pobeda. Međutim, za razliku od Bavaraca italijanski sastav još nije osigurao prvo mesto u grupi. Napoli uoči poslednjeg kola ima tri boda više od Liverpula, a u prvom susretu je slavio sa 4:1.

Liverpul bi samo čudo moglo da odvede na prvo mesto ove grupe, tj. ubedljiva pobeda.

Kada znamo da Napoli još uvek nije poražen u kombinovano 17 utakmica ove sezone (12 u Seriji A i 5 u Ligi šampiona), jasno je da četu Jirgena Klopa čeka po svemu sudeći nemoguća misija.

Ipak, igra se na “Enfildu” i aktuelni vicešampion Engleske će izaći u najjačem sastavu na teren, pa je spektakl garantovan, a ko će pobediti, ostaje da se vidi.

U ovoj grupi će se Rendžers i Ajaks boriti za treće mesto i plasman u Ligu Evrope.

Holanđani imaju tri boda više, a u prvoj utakmici u Amsterdamu su slavili sa 4:0. Rendžers sa druge strane ima katastrofalnu gol razliku 1:19 i iako se utakmica igra na “Ajbroks Stadionu”, Dušan Tadić I drugovi su apsolutni favoriti na ovom meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari