Lojd i Davidovac na "kecu" 1Foto: STARSPORT

Korona virus napravio je veliki dar-mar u redovima Crvene zvezde i to pred završnicu Kupa Radivoja Koraća.

Zbog pozitivnih testova na kovid 19 u redovima crveno-belih prvo je otkazan meč u Kaunasu protiv Žalgirisa (ponovo zakazan za 23. februar u 19 časova), odnosno u Novom Mestu sa Krkom a kasnijim uvidom u stanje igračkog kadra utvrđeno je da će Dejan Radonjić morati da osmisli plan za turnir u Novom Sadu bez trojice plejmejkera i jednog centra.

Radonjić je bio lišen pomoći Džordana Lojda od povratka u Zvezdu krajem decembra 2020. Amerikanac je bio pozitivan na testu 19. decembra i tek pred kraj januara bio je spreman da pod maksimalnim opterećenjem pomogne saigračima.

Taman što se Lojd oporavio, pred meč sa Megom 1. februara jedan član stručnog štaba bio je pozitivan na obaveznom testiranju, dok se Kori Volden požalio na bolove u grlu.

Amerikanac je odmah izolovan, Zvezda je uspela da savlada „ljubičaste“ međutim na novim testovima ustanovljeno je da će crveno-beli biti desetkovani na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

Zvezda će gotovo izvesno turnir za prvi trofej u sezoni morati da odigra bez čak trojice plejmejkera i u poslednje vreme startnog centra. Naime, osim Korija Voldena i Kina Koloma kasnijim testiranjem utvrđeno je da je korona virusom zaražen i Lengston Hol, organizator igre koji je pritom u poslednje vreme imao problema i sa butnim mišićem, kao i preponama.

Od momenta kada je zbog nediscipline i nepoštovanja stručnog štaba i saigrača u Istanbulu, na meču sa Efesom, suspendovan Džoni Brajant, Lendri Nnoko dobio je znatno veći prostor na mestu startnog centra.

Taman što se privikao na sistem i zahteve, Kamerunac je dobio pozitivne rezultate testa i takođe će morati da propusti završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Suočen sa velikim problemima, trener Radonjić poslednjih dana uigrava tim na način da će Lojd biti taj koji će primarno organizovati igru; u zavisnosti od situacije na terenu, protivnika i načina igre rivala, Dejan Davidovac sigurno će određeni period na utakmici provoditi na jedinici, dok će prostor dobiti i Aleksa Uskoković.

Povratak O Brajanta?

U odsustvu Lendrija Nnoka, crveno-beli će u Novom Sadu od klasičnih centara imati samo Ognjena Kuzmića. Radonjiću, kao i njegovom prethodniku Saši Obradoviću nije strano da Jagodić-Kuridžu ili Duopa Rita sa četvorke spušta na peticu, ali s obzirom da preferira igru preko centara povratak Džonija O Brajanta, posle desetodnevne suspenzije može da se očekuje. Zvezda do 1. februara nije uspela da pronađe alternaciju, O Brajant je ostao i mada mu Radonjić nije zaboravio ispad u Istanbulu turnir u Novom Sadu otkriće da li su se strane izmirile i jesu li spremne da nastave saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari