Loša uvertira za derbi 1Foto: Starsport

U izlogu pobede u radnji crveno i crno-belih briga pred 153. „večiti derbi“ naredne subote. Crvena zvezda se sa gostovanja Bačkoj vratila trijumfalno (0:3), dok je Partizan kod kuće bio bolji od čačanskog Borca (2:1) u 23. kolu Superlige.

Prvo poluvreme na vrlo lošem terenu u Bačkoj Palanci trebalo bi da bude reper za izabranike Miodraga Božovića kada je pristup igri u pitanju. Agresivno na protivničkoj polovini, sa poslednjom linijom maltene na centru igrališta, podjednako prodorno po oba krila, pri čemu je Kanga konačno distribuirao upotrebljive pasove kroz sredinu. Ipak, ono što je trener Božović video u nastavku meča, u kojem su njegovi izabranici prvo imali igrača, pa dvojicu fudbalera više, toliko ga je opteretilo da je nakon duela bio veoma kritičan prema svojim učenicima.

– Što se tiče drugog poluvremena mislim da smo odigrali jako, jako loše. Prvo, imali smo igrača više određeno vreme, a potom i dva igrača više. Postigli smo samo jedan gol, na kraju, ali odigrali smo ispod nivoa. Ako budemo igrali kao drugo poluvreme – biće vrlo teško – argumentovao je crnogorski stručnjak razloge zabrinutosti pred večiti derbi.

Vrlo sličan scenario viđen je i na stadionu Partizana. Crno-beli su bili dobri i kompetitivni u prvih 45 minuta, koje su obeležili golovima Kosović i Leonardo. Upalo je u oči i to da se Brazilac nije radovao nakon realizovanog „penala“, što bi trebalo da bude usko povezano sa nezadovoljstvom u vezi sa neispunjavanjem dogovorenog od strane uprave. Puleni Marka Nikolića „raspustili“ su se u nastavku meča i dozvolili su rivalu da postigne gol i sačuva svoj do kraja utakmice.

– Imali smo ih i u drugom delu, ali nisam do kraja zadovoljan zbog nonšalancije velike većine igrača u napadu. Onda se desi prilazak našem golu, penal, gol Borca… To ne sme da se dešava – bio je krajnji utisak trenera Nikolića posle meča.

Boaći: Divim se Božoviću

Ričmond Boaći nagovestio je potencijal u Bačkoj Palanci golovima, ali i snalažljivošću u protivničkom šesnaestercu u prvih 45 minuta. “ Želeo bih da zahvalim Bogu jer je on taj koji mi daje snagu da postižem golove. Posle pogotka sam se okrenuo i zahvalio saigračima – jer bez njih si niko i ništa. Moramo i da slušamo trenera, kome se mnogo divim. On je naš lider. Šta god on kaže mi moramo da ga pratimo. A derbi je derbi – naglasio je Boaći, otkrivši da specifičnim radovanjem nakon postignutog gola skida negativnu energiju.

Crno-beli „očistili“ kartone

Partizan će protiv Crvene zvezde, kako sada stvari stoje, moći da nastupi kompletan i u najjačem sastavu. Tačnije, Marko Nikolić može da računa na sve raspoložive snage, a do sledeće subote očekuje se i da povreda Alena Stevanovića, zbog koje nije bio među 18 protiv Čačana, bude izlečena. Uroš Đurđević i Everton Luiz preskočili su duel sa „zebrama“, jer su protiv Rada prošle nedelje zaradili suspenzije nagomilavanjem žutih kartona. Napadač crno-belih ih je imao četiri, a Brazilac čak osam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari