Loše gazdovanje crno-belih 1Foto: STARSPORT

Dan posle sastanka sa predstavnicima vaterpolo kluba Partizan, Vaterpolo saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta…

… koji je trebalo da približi stavove crno-belih i Opštine Voždovac povodom daljeg statusa i tretiranja bazena i kompletnog Sportskog centra na Banjici, opštinari su izdali saopštenje kojim je javnosti stavljeno na uvid loše stanje infrastrukture objekta, čije vlasništvo je (bilo) predmet sudskih sporova.

„Komisija opštine Voždovac, formirana da proceni stanje u kojem se nalazi sportski centar na Banjici posle 25 godina nezakonitog korišćenja od strane Vaterpolo kluba Partizan, zaključila je da je objekat u katastrofalnom stanju i da postoje određene površine koje nisu registrovane i zavedene kao deo centra.

Krov prokišnjava, plafoni na plivalištu otpadaju, vlaga je u blizini električnih instalacija što preti da ugrozi bezbednost posetilaca. Pločice na bazenu su prilično oštećene, voda u bazenima hladna, otpadaju delovi fasade, fitnes centar sa izlepljenim i raspadnutim spravama za vežbanje, slika je koju je komisija zatekla u centru…“, stoji u pismu dostavljenom medijima, sa sve priloženim fotografijama.

Postoji i drugi deo optužbi na račun perjanice našeg trofejnog sporta.

„Ustanovljeno je i da nekoliko lokala nije imalo ugovore o plaćanju zakupa, što stvara osnov za sumnju da se novac nije slivao u legalne tokove i budžet centra, već u nečije privatne džepove. Jedan lokal od 500 kvadrata nigde nije evidentiran i ne može se utvrditi da li je vlasnik lokala plaćao zakupninu, a za dva lokala već 15 godina ne postoji evidencija o plaćanju zakupa. Komisija je utvrdila da je i 10 teniskih terena u okviru SC takođe neregistrovano, što znači da ne postoje zvanični tragovi o izdavanju tih terena i prihodima koje su ostvarivali. Prema procenama komisije, VK Partizan je samo od zakupa lokala prihodovao oko 30 miliona dinara na godišnjem nivou, a stvorio je dugove veće od 120 miliona dinara… „, tvrde u beogradskoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari