LŠ: Blistava pobeda Atletiko Madrida, Siti prejak za Šalke 1Foto: EPA-EFE/ RODRIGO JIMENEZ

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Juventus 2:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, dok su u drugoj utakmici večeri fudbaleri Mančester sitija savladali Šalke na strani 3:2.

„Jorgandžije“ su do velike pobede došli golovima Hose Himeneza i Diega Godina u drugom poluvremenu, a posle prekida, dok „Stara Dama“u drugih 45 minuta nije stvorila ozbiljniju priliku, izuzev šuta Fernanda Bernadeskija u poslednjim trenucima meča.

U prvom poluvremenu videli smo ujednačenu igru na obe strane, ali je u drugom delu Atletiko nametnuo svoju igru i potpuno zagospodario terenom.

Već u prvih 10 minuta drugog dela Atletiko je imao dve izvrsne šanse, prvo je Diego Košta promašio čist zicer u situaciji „jedan na jedan“, a onda je samo dva minuta aksnije Antonio Grizman lobovao Vojčeka Šćešnog, ali je pogodio samo prečku.

Samo deset minuta kasnije mrežu gostiju je zatresao Alvaro Morata, ali je gol opravdano poništen uz asistenciju VAR sistema zbog faula u napadu.

Domaća ekipa nije prestala da napada i nakon dva prekida postigla je golove koji joj mogu doneti plasman u četvrtfinale, pogotovo ako bar jednog budu precizni u revanšu koji je na programu 12. marta.

U drugoj utakmici večeri videli smo pravu goleadu, a na kraju je uspešnija bila ekipa Pepa Gvardiole.

Poveli su „Građani“ u 17. minutu preko Kuna Aguera, da bi Šalke preokrenuo rezultat do poluvremena preko Nabila Bentaleba (oba gola sa penala).

Ipak, u drugom delu se Siti „probudio“ i preko Liroja Sanea i Rahima Sterlinga preokrenuo rezultat, pa je sada šampion Engleske veoma blizu prolaska u narednu rundu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari