LŠ: Real slavio protiv Ajaksa, Totenhem ubedljiv nad Dortmundom 1Foto: EPA-EFE/ OLAF KRAAK

Odigrane su još dve utakmice osmine finala Lige šampiona, a u njima su pobede ostvarili Real Madrid i Totenhem.

Real je na strani nadigrao Ajaks 2:1, a Totenhem je u Londonu savladao Borusiju iz Dortmunda 3:0.

Duel Reala i Ajaksa je opravdao epitet jednog od derbija ove runde takmičenja jer je „kraljevski“ klub do pobede došao u 86. minutu preko Marka Asensija dok je još u prvom poluvremenu Ajaks mogao da povede, ali su promašen zicer Hakima Zijeha, kao i poništen gol Nikolasa Taljafika zbog ofsajda rezultirali time da posle prvih 45 minuta mreže oba tima miruju.

Na početku drugog dela igre poveli su gosti golom Karima Benzeme, a nakon sjajnog solo prodora Vinisijusa Žuniora, dok je izjednačenje doneo Zijeh u 75. minutu utakmice.

Ipak, to nije bilo dovoljno „Kopljanicima“ da sačuvaju pozitivan rezultat, pošto su primili gol pet minuta pre kraja susreta, a u nadoknadi vremena je izvanrednu priliku propustio Kasper Dolberg kada se u situaciji „jedan na jedan“ okliznuo i na kraju traljavo šutirao.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić pružio je sjajnu partiju u dresu Ajaksa, a najbliži pogotku bio je u 26. minutu kada je pogodio stativu.

U Londonu su svi očekivali da vide dobar fudbal, ali večeras ga je igrala samo jedna ekipa, četa Mauricija Poketina.

Golovima Sona, Jana Fertongena i Fernanda Ljorentea „Pevci“ su došli do ubedljive pobede, pa će im verovatno i gol u revanšu biti sasvim dovoljan za miran plasman u četvrtfinale takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari