LŠ: Siti ubedljiv, Juventus i Totenhem remizirali 1Foto: EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MARCO

U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona fudbaleri Mančester Sitija su deklasirali Bazel sa čak 4:0, dok su Juventus i Totenhem odigrali nerešeno, 2:2, u Torinu.

Tako je eliminaciona faza najelitnijeg klupskog evropskog fudbalskog takmičenja počela veoma efikasno, sa čak osam postignutih golova na dva meča.

A mogli ih je biti i još više, ali su neke sjajne prilike napadači propustili.

Pre svih Gonzalo Iguain koji nije realizovao penal u finišu prvog poluvremena, a zatim ni napadači Bazela koji su imali nekoliko prilika da postignu bar utešni pogodak prodiv Sitija.

Ali, krenimo redom.

Juventus je na maestralan način „otvorio“ utakmicu protiv svog protivnika, već posle deset minuta stajalo je 2:0 na semaforu za domaćina,  a oba gola bila su delo Gonzala Iguaina.

Prvi je usledio nakon sjajno izvedenog prekida Miralema Pjanića te prelepog voleja koji je uhvatio Argentinac sa nekih 15 metara od gola Ugo Ljorisa, a drugi nakon katastrofalnog starta Bena Dejvisa u svom kaznenom prostor nad Federikom Bernadeskijem, te jedanaesterca koji je izveo temperametni Argentinac.

Činilo se tada da izabranici Maksimilijana Bernadeskija drže sve „konce“ igre u svojim rukama, no gol Harija Kejna je poremetio planove trofejnog italijanskog stručnjaka, a neiskorišćeni kazneni udarac Iguaina kao da je dao krila gostujućim igračima, koji su u drugom poluvremenu konstantno napadali na gol Đanluiđi Bufona i na petnaest minuta do kraja stigli preko Eriksonovog slobodnog udarca do poravnjanja – 2:2.

Maetstralno je danski reprezentativac izveo prekid, poslavši loptu u donji levi ugao Bufonovog gola, a ovaj, iako je malo zakačio, nije uspeo da je spreči da uđe u gol.

Do kraja meča više nije bilo izglednih prilika, pa će ima putnika u četvrtfinale biti poznato za tri nedelje, kada je na programu revanš u Londonu.

U drugom meču večeri Mančester Siti je lako kao gost deklasirao Bazel sa 4:0. Strelci su bili Gundogan dva puta, dok su se jednom u listu strelaca upisali Bernando Silva i Serhio Aguero.

Mogli su i domaći da stignu do barem utešnog gola, ali se u poslednjoj četvrtini terena nisu najbolje snalazili Oberlan i drugovi.

Sve u svemu jasno je da je gvardiolina četa obezbedila prolazak dalje već posle prve utakmice osmine finala, a da je uzvratna biti samo revijalnog karaktera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari