LŠ: Zvezda bez navijača na prve dve gostujuće utakmice 1Foto: FoNet/ FK Crvena zvezda

Etičko, kontrolno i disciplinsko telo UEFA je danas donelo odluku da Crvenu zvezdu sankcioniše zabranom vođenja navijača na prva dva evro-gostovanja, što znači da „delijama“ neće biti dozvoljeno da budu na utakmici 2. kola Lige šampiona u Parizu protiv PSŽ 3. oktobra i protiv Liverpula na Enfildu 24. oktobra.

Ovakva kazna je izrečena zbog ispada navijača na meču u Salcburgu, gde je Crvena zvezda izborila plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli ce tražiti od UEFA da obrazlože ovakvu odluku, kako bi u za to predvidenom roku mogla da se podnese žalba, prenosi Blic.

Sa druge strane, Zvezda će moći pred svojom publikom da igra protiv Napolija (18. septembra od 21 sat), Liverpula (6. novembra – 18.55) i Pari Sen Žermena (11. decembra – 21), a „delije“ ce moći da gostuju u Napulju, 28. novembra od 21 sat, kada je na programu peto kolo grupne faze Lige šampiona.

Podseća se da je UEFA dan posle utakmice odigrane 29. avgusta uvažila žalbu crveno-belih da im se smanji prethodna kazna, kako bi meceve u Ligi šampiona igrali pred punim tribinama stadiona „Rajko Mitić“, ali je odmah potom otvoren novi postupak zbog upada navijača u teren, korišćenja pirotehnike i ubacivanja tvrdih predmeta, kao i zbog isključenja pomoćnog trenera Milana Kosanovića, koji je ubacio loptu u teren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari