Luka Dončić postigao 73 poena u pobedi Dalasa nad Atlantom 1foto EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Dalas Meveriksi pobedili su Atlanta Hokse kao gosti rezultatom 148:143, a najveći doprinos trijumfu dao je Luka Dončić koji je duel završio sa 73 poena.

Najšokantnija je efikasnost kojom je Ljubljančanin stigao do takvog poenterskog učinka, ističe Sport klub.

Dončić je za 44 i po minuta na parketu šutirao iz igre 25/33 (8/13 uza tri, 15/16 sa linije za slobodna bacanja), imao je 10 skokova, 7 asistencija, 1 ukradenu i 4 izgubljene lopte.

Dončić je imao 76 odsto uspešnosti u šutu iz igre i postao je prvi igrač u istoriji lige koji je ubacio više od 70 poena šutirajući iz igre sa više od 75 odsto uspešnosti.

Ovom partijom Dončić je zabaležio najveći ikad izmereni rezultat kada je “istinski procent šuta” u pitanju – 91,2 odsto. On je tako “razbio” rekord koji je dosad držao Demijan Lilard.

“Istinski procenat šuta” je statistika koja pri računaću efikasnosti u obzir uzima i slobodna bacanja i činjenicu da je šut za tri poena vredniji od šuta za dva poena.

“Ne mogu da me zaustave”, rekao je u jednom trenutku u četvrtoj četvrtini Dončić pošto je pogodio iz ulaza i odmahujući prstom se obratio klupi.

Usled Dončićeve Partije za istoriju, pomalo nezapaženo prošla je i veoma dobra partija Bogdana Bogdanovića – kapitena srpske reprezentacije.

Najveću pobdršku Dončić je imao u Džošu Grinu, koji je postigao 21, i Timu Hardaveju, koji je postigao 13 poena. Dante Egzum, nekadašnji košarkaš Partizana, doprineo je sa 9 poena i 3 asistencije.

Bogdanović je na parketu proveo 27 minuta i za to vreme ubacio 24 poena (9/22 iz igre, 4/9 trojke, 2/2 penali), ali i zabeležio 4 skoka, 2 asistencije i nijednu izgubljenu loptu. Najefikasniji u timu Kvina Snajdera bio je Trej Jang sa 30 poena i 11 asistencija, a Džejlen Džonson dodao je 25 poena za domaćina iz Džordžije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari