Dmitrović: Luka Milivojević i Matija Nastasić moraju da igraju 1Foto: STARSPORT

Luka (Milivojević) i Matija (Nastasić) su vrhunski igrači, o čemu najbolje svedoči to što jedan igra u Premijer ligi, a drugi u Bundesligi, i zato moraju da igraju i za Srbiju – tvrdi za Danas golman „orlova“ Marko Dmitrović uoči mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Ukrajine (7. jun, Lavov) i Litvanije (10. jun, Beograd).

Čuvar mreže Srbije smatra da je u interesu nacionalnog tima da selektor Mladen Krstajić pronađe zajednički jezik sa defanzivcem i vezistom koji već skoro godinu dana odbijaju da igraju za „orlove“.

– Oni imaju zapažene role u svojim klubovima. Želim da verujem da će se vratiti u nacionalni tim. Selektoru je sigurno bolje da ima na raspolaganju igrače koji su među glavnima u svojim klubovima i da tako sebe stavi na „slatke muke“. Nema sumnje da je ovaj tim koji je Krstajić izabrao za Ukrajinu i Litvaniju trenutno najbolje što imamo. Međutim, uvek je dobro imati što veći fond igrača, a na selektoru je da odabere ko će na teren. Sve snage su nam potrebne kako bi izborili plasman na EURO i tamo otišli što jači – objašnjava Dmitrović s kojim smo razgovarali na „Heineken“ praćenju finala Lige šampiona u Belom dvoru.

Za golmana Eibara nema dileme da bi samo svih šest bodova protiv Ukrajine i Litvanije bio uspeh „orlova“. Srbija je na startu kvalifikacija za EP odigrala nerešeno protiv Portugala (1:1) u Lisabonu.

– Da mi neko ponudi, potpisao bih da bude 1:0 za nas protiv Ukrajine. Pobedom u Lavovu rešili bi mnoge probleme. Nije loše ni nerešeno, ali plan je da uzmemo svih šest bodova. Ukrajina je veoma jak kolektiv i upravo im je ta zajednička igra motor koji pokreće tim. Ševčenko je kao selektor uspeo da ih sjajno ukomponuje i videli ste da ni Portugal nije umeo da izađe sa njima na kraj – dodaje Dmitrović.

Meč protiv Portugala vidi kao glavni reper kako bi „orlovi“ trebalo da odigraju u Lavovu.

– Još u Ligi nacija smo pokazali da iz utakmice u utakmicu rastemo kao ekipa. Ako budemo kompaktni kao protiv Nemačke i Portugala, ako pokažemo timski duh koji smo u te dve utakmice u martu pokazali, onda ne brinem za konačni ishod – ističe Dmitrović.

Utakmice u dresu „orlova“ biće prilika za Dmitrovića da se još jednom pokaže klubovima koji su ovog leta zainteresovani da ga dovedu.

– Ugovor sa Eibarom mi traje još dve godine. Nije tajna da ima interesovanja drugih klubova, ali videćemo, dug je put do realizacije… Španska i engleska liga su dve najjače na svetu, tako da mi se uopšte ne žuri iz Eibara. Do juče sam samo sanjao da igram protiv najvećih na „Nou Kampu“ i „Santijago Bernabeuu“, te igrače sam ranije gledao samo na televiziji, a onda sam prošle sezone doživeo da stanem na crtu i branim njihove šuteve. Dobrodošlicu u špansku ligu Leo Mesi mi je poželo sa četiri gola na „Nou Kampu“. Od toga se čovek ne oporavlja lako. Na tri meča dao mi je šest golova – zaključuje Dmitrović.

Možda nisam bio za Zvezdu

Marko Dmitrović ne krije da mu je žao što iz Crvene zvezde 2013. godine otišao bez ijednog odigranog meča u prvom timu.

– U momentu kad sam otišao bilo mi je izuzetno žao. Zvezda je tim za koji navijam od detinjstva. Nisam ovako zamišljao svoj fudbalski put, želeo sam da stanem na gol Zvezde, da dižem pehar, da igram sa njom Evropu… Tek posle toga sam hteo da odem u inostranstvo, na velika vrata, da klub zaradi na meni, a ja da odem u veći tim. Međutim, morao sam težim, okolnim putem, ali se isplatilo. Možda drugi u Zvezdi nisu prepoznali moj kvalitet, a možda ni ja nisam bio spreman tada za Zvezdu – tvrdi Dmitrović.

Grupa B

7. jun

Litvanija – Luksemburg 20.45

Ukrajina – Srbija 20.45

10. jun

Srbija – Litvanija 20.45

Ukrajina – Luksemburg 20.45

1. Ukrajina 2 1 1 0 4

2. Luksemburg 2 1 0 1 3

3. Portugal 2 0 2 0 2

4. Srbija 1 0 1 0 1

5. Litvanija 1 0 0 1 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari