Mačva nije Radnički (SM): Milunović sprečio da Zvezda prođe kao Partizan 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Defanzivac šampionskog tima Srbije obavio najveći deo posla u planiranom prolasku crveno-belih u osminu finala fudbalskog Kupa Srbije.

Odbrana šabačkog niželigaša preživela je prvi deo bitke sa braniocem duple krune, međutim Beograđani su početkom drugog poluvremena dali zlata vredan pogodak na terenu člana Prve lige – 0:2 (0:0).

Nemanja Milunović, pre svih, potrudio se da Crvena zvezda izbegne Partizanov horor u jučerašnjem susretu sa Radničkim iz Sremske Mitrovice, odnosno izjednačenje u zao čas i penal dramu sa nesrećnim krajem.

Povratnik u redove učesnika aktuelne Lige Evrope reagovao je glavom na centaršut Aleksandra Kataija, iz kornera, pogodivši u tom 48. minutu bliži ugao domaćinove mreže,

Očekivalo se da apsolutni favorit još nekim hicem potvrdi pobedu, jer je imao dovoljno prilika za to, što je i uradio. Istina, tek u zaustavnom vremenu (90+3).

Kris Kangva iskoristio je slabu komunikaciju dvojice defanzivaca Mačve, pokupio loptu i sa pet metara, bez problema, postavio konačan rezultat.

Desetoplasirani sastav PLS nije bio egal takmac, a u prilog tome ide podatak da je prvi korner na meču izveo tek u 70. minutu meča u kom je trener gostiju Miloš Milojević promešao „karte“.

To jest odmorio neke od važnih pojedinaca, jer su umorni ili roviti, a potrebni su mu u nastavku Superlige Srbije i preostalim mečevima u pomenutom UEFA takmičenju.

Na klupi za rezervne počeli su golman Vasiljević, Krstičić, Azarov, Motika, Kangva, Eraković, Mijailović, Stanković, Leković, Srnić i Pešić, dok u protokolu nije bilo Kange, Bena, Borjana, Dragovića i Bukarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari