Mađari imaju igrača po ukusu Pepa Gvardiole 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Nastavlja Mančester siti sa politikom dovođenja mladih igrača, a potom i izvesnim slanjem na razne pozajmice, mahom u Holandiju. Engleski mediji pišu da su „građani“ pobedili konkurenciju u nadmetanju za 17-godišnjeg mađarskog fudbalera, Zalana Vanče. Siti je najbliži dovođenju jednog od najtalentovanijih fudbalera na Starom kontinentu, a vrednost transfera iz MTK Budimpešte iznosiće oko šest miliona evra.

Bajern, Milan i Sevilja takođe su bili veoma zainteresovani za vrlo talentovanog krilnog napadača, međutim Siti je bio konkretniji, sa unosnijom ponudom.

Ukoliko do prelaska bude došlo, biće to najskuplji transfer u istoriji mađarskog klupskog fudbala. Dosadašnji rekorder je Muhamed Bešić, koji je 2014. prešao iz Ferencvaroša u Everton za 4,8 miliona evra.

Vanča je najproduktivniji na mestu levog krila. Nalik brojnim transferima mladih igrača, pogotovo sa Balkana, Vanča bi trebalo, poput recimo Filipa Stevanovića iz Partizana ili Slobodana Tedića iz Čukaričkog, da narednih šest meseci provede kao pozajmljen fudbaler u svom matičnom klubu MTK iz Budimpešte.

Interesantno je i to da bi posrednik u transferu trebalo da bude Dejvid Manase, čovek koji je ispregovarao, svojevremeno rekordni transfer Gereta Bejla u Real Madrid.

Manase je zajedno sa Bejlovim agentom Džonatanom Benetom suvlasnik jedne od najmoćnijih menadžerskih agencija na planeti ICM Stellar Sports čiji je najvredniji proizvod u ovom trenutku Džek Griliš.

Pomenuta agencija između ostalih predstavlja i Eduarda Kamavingu, Luka Šoa, Bena Čilvela, Saula Njigeza…

Vanča je ove sezone dominirao u Ligi šampiona za mlade – na četiri utakmice postigao pet i namestio dva gola, odnosno učestvovao u pogocima svog tima u proseku na svakih 50 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari