Pouzdani defanzivac Pepa Gvardiole: Zbog vanbračne bebe hteo sam da bežim u Bajern 1EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Kajl Voker napokon javno priznao da je, ne tako davno, pravio brojne loše i nepromišljene poteze.

Godinama unazad, Kajl Voker važi za pouzdanog defanzivca Pepa Gvardiole, praktično nezamenjivog na mestu desnog beka u Mančester sitiju.

Ipak, zbog više nepromišljenih poteza reprezentativca Engleske, saradnja je u par navrata bila ozbiljno narušena.

Prvi put Voker je dospeo u javnost zbog nesportskog ponašanja, kada je za vreme kovida organizovao privatnu žurku na kojoj je bilo više desetina prisutnih.

Pisalo se tada i da živi nesportskim stilom života, kao i da voli noćne izlaske kad im vreme nije, tokom sezone.

Nastavio je Voker po svome i kada je dobio upozorenje iz kluba da se slična ponašanja neće tolerisati. Vodio je dvostruki život do mere da je ljubavnici napravio dete, što ga je koštalo razvoda braka.

Uplašio se tada Voker da će javnost saznati za sva njegova nepočinstva, tako da je prošlog leta želeo da se skloni, tačnije pobegne u Bajern iz Minhena.

Naime, supruga Eni Kliner ostavila ga je kada je saznala da je napravio dete influenserki Lorin Gudman.

Bilo je to njihovo drugo dete, s obzirom na to da je Voker vodio dvostruki život godinama unazad.

On je sa Gudmanovom već imao dete koje su dobili 2020. godine, kada je sa suprugom Eni navodno bio na „pauzi“.

Ipak, proširenje vanbračne zajednice i definitivno je za Eni bilo previše.

Voker je prošlog leta morao da se iseli iz porodičnog doma, a kako je sa Harijem Kejnom bio drugar još iz Totenhema, razmišljao je da krene njegovim stopama.

Bajern je Sitiju i poslao zvaničnu ponudu od nekih 18.000.000 evra, čak je i sam fudbaler prihvatio uslove ali se onda u poslednji čas predomislio.

– Pokušao sam da pobegnem. Da li sam želeo da napustim Siti? Ne, naravno da nisam. Najbolji smo tim na svetu. Ali to je bila šansa da pobegnem iz Engleske, od medija. Bio sam svestan da sat otkucava. Bio sam veoma blizu transfera. Pregovarali smo. Trebalo je da idem u veliki, ogroman klub. Ali na kraju nisam mogao – otkrio je Voker u razgovoru za engleski tabloid San.

Uplašio se Voker i da bi preselenjem u Minhen bio onemogućen da viđa decu.

– Da mi se sve ovo desilo u Nemačkoj, da me je Eni ostavila tamo, bio bih sam u Nemačkoj. Deca ne bi bila tu iza ćoška da mogu da ih vidim. I ovde postoji bol i emocija, ali barem mogu da odem do kuće, da odvedem decu u školu, mog klinca na fudbal.

Osećao je iskusni fudbaler i veliku nelagodnost zbog toga jer Pep Gvardiola o tome ništa nije znao, a imao je u njega veliko poverenje.

– On nije znao ni šta se dešava. Nisam želeo ni da mu kažem, jer nisam hteo da misli da sam psihički odsutan. Ne mogu dovoljno da mu zahvalim na raumevanju i poverenju koje mi je pokazivao svih ovih godina.

Vokeru je mnogo značilo i to što ga je Geret Sautgejt, selektor Engleske, pozivao na reprezentativna okupljanja kada mu je bilo najteže.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari