Malo je rekord Bogdanovića 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Sakramento nije ostvario pobedu protiv Los Anđeles Klipersa (121:133), ali je bek Kingsa Bogdan Bogdanović imao razlog za slavlje.

Srpski košarkaš ostvario je na toj utakmici rekord karijere u NBA ligi sa 26 poena, uz četiri skoka i šest asistencija.

Bogdanović je do svog rekorda stigao uz šut 5/14 za dva poena, 3/6 za tri poena i 7/8 sa linije slobodnih bacanja. Njegov saigrač u Sakramentu Nemanja Bjelica proveo je na parketu 19 minuta i za to vreme je postigao 11 poena, uz pet skokova i jednu asistenciju. U redovima LA Klipersa na terenu nije bilo srpskog centra Bobana Marjanovića. Trener Dok Rivers odlučio je da Bobija uopšte ne uvodi u igru uprkos njegovoj odličnoj igri na prošlom meču protiv Finiksa. Drugi Srbin u Klipersima Miloš Teodosić šansu je dobio u samo nekoliko kratkih navrata, pa je tako uspeo da upiše tek tri asistencije, uz jednu ukradenu loptu. Teodosić je uspeo i da se jednom izbori za šutiranje trojke, ali je promašio.

Golden Stejt je u derbiju savladao u gostima Toronto sa 131:128. Šampioni NBA lige imali su u jednom trenutku čak dvocifreni minus, ali je Kevin Durent u poslednjim sekundama uspeo da pogodi trojku kojom su izborili produžetke, a kasnije i pobedu. Durent je kao najbolji igrač utakmice postigao čak 51 poen, čime je još jednom potvrdio da je u formi. Podsetimo, na prethodnim mečevima imao je učinak od 49 i 44 poena. Los Anđeles Lejkersi ostvarili su protiv Indijane 12. pobedu u sezoni (104:96). Meč je obeležio Lebron Džejms koji je postigao 38 poena, uz devet skokova i sedam asistencija. Ovo je za Kralja bio 436. meč u NBA ligi na kojem je postigao više od 30 poena zbog čega je na večnoj listi stigao na treće mesto, a ispred su još samo Vilt Čembrlen (515) i Majkl Džordan (562).

Rezultati

Toronto – Golden Stejt  131:128

LA Lejkers – Indijana       104:96

Sakramento – LA Klipers                121:133

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari